Életmód

2009.05.26. 10:12

Top 10: Méregdrága játékok milliomos csemetéknek – képgalériával

Minden kisfiú álma egy igazi kisautó, a lányok pedig gyönyörű babaházról és csillogó ékszerekről fantáziálnak. Vannak olyan gyerekek a világon, akiknek a szülei ezeket az álmokat annyi pénzből valósítják meg, amelnnyiből itthon egy család évekig megélne.

BAMA

Lego, Barbie baba, Rubik kocka, játékmackó, babaház, kiscicás nyaklánc, játékautó, faház a kertben – csupa olyan áték, amit születésnapra, karácsonyra megkaphat egy gyermek, amivel a szülei boldoggá tehetik. A lényeg azonban mindig a részletekben rejlik, s így van ez a gyerekjátékoknál is. Ha például az a Rubik-kocka drágakövekkel van kirakva, drágább lesz ugyan, de könnyebben aligha kirakható. És valószínűleg az a kislány sem lesz szebb, akinek Hello Kitty-s nyaklánca fényes üvegkristályok helyett igazi gyémántokkal van díszítve. Az pedig milliók számára végképp rejtély marad, vajon milyen érzés lehet hozzábújni egy aranyból készült plüssmacihoz. S vajon ha a kis gazdája reggelinél leönti kakaóval (olyat talán a milliomosok is isznak), hogyan tisztítja ki azt a mamája (vagy a szobalány)?

A gyermekpszichológusok mindig azt hangoztatják, nem az a fontos, milyen drága játékokkal halmozzák el a szülők a gyermekeiket. A lényeg, hogy törődjenek, játszanak, beszélgessenek velük, hogy szerető és ingergazdag közegben nőjenek fel. Hiszen csak így válhat boldog és lelkileg is egészséges felnőtt egy gyerekből.
Azt nem tudjuk, vajon ezeknek a játékoknak a tulajdonosai milyen gyermekkorral büszkélkedhetnek, de a szüleik valamit biztosan kompenzálni szeretnének a hatalmas összegekkel. Talán az együtt töltött idő hiányát?

Ha kíváncsi a legdrágább játékokra, nézze meg összeállításunkat! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!