Életmód

2009.04.22. 13:16

Interneten elvesztett szűzességek

Azok a fiatal lányok, akik gyakrabban interneteznek, hamarabb kezdik az aktív szexuális életet, mint társaik. A nagyvilág hírei.

BAMA

Világszintű probléma a korai szexualitás. A gondot elsősorban az jelenti, hogy a serdülők testi fejlődése nincs szinkronban a lelki éréssel. A menstruáció kezdete is egyre hamarabb jelentkezik, így biológiai értelemben a 14-15 éves lányok már szülhetnének… A legújabb felmérések alapján átlagosan 15-16 éves korban, vagy ennél még hamarabb szerelmeskednek először a fiatalok. A fiúk régebben „bátrabbak” voltak a lányoknál, mostanra azonban úgy tűnik, egalizálódott a szexuális kíváncsiság.
Ma már nem divat a szüzesség – a tini lányokat még az sem tántorítja el a szexuális kalandtól, hogy társnőik az esetek többségében rossz élményként gondolnak vissza az első aktusra. (A későbben érő fiataloknál ez a rossz élmény csak 14 százalékuknál fordul elő.)

Könnyű reggeli – gyors fogyókúra

A fogyókúrázók jól tudják, hogy az étrend és a testmozgás szoros kölcsönhatásban van egymással: az éhgyomorra végzett mozgás például növelheti az elégetett zsírok mennyiségét. Az azonban új felfedezés, hogy a testedzés előtt elfogyasztott alacsony szénhidráttartalmú ételek is hasonló jó hatással bírnak – a szervezet ugyanis a glükóz helyett zsírt éget.
A vérben lévő glükóz koncentrációja sokkal magasabb a magas glikémiás indexű ételek fogyasztása után, mint az alacsony glikémiás indexű ételek setében. A testmozgás előtti könnyű reggeli feltölt energiával, és segít a zsírégetésben is” – nyilatkozta dr. Emma Stevenson, a kutatás vezetője.

A dohányosoknak tilos a gyümölcsfogyasztás?

Egy holland kutatás arra mutatott rá, hogy a dohányosok esetében elfogyasztott gyümölcs- és zöldségfogyasztás megnövelheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Míg a nemdohányzók esetében a sok gyümölcs és zöldség bevitele csökkenti a rák kockázatát, dohányosok esetében pont ellenkező hatást vált ki – mondta Hans Veerhagen a kutatás vezetője. „Azok esetében, akik legalább 60 dkg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak naponta, 20-25 százalékkal kisebb a vastagbélrák kialakulásának kockázata, mint azokban, akik 22 dekagrammnál kevesebbet visznek be a szervezetükbe. A zöldség- és gyümölcsfogyasztás vastagbélrák elleni védőhatása tehát a dohányzási szokásoktól függ.” A kutatás során 10 európai országból 500 ezer embert kérdeztek étkezési és dohányzási szokásaikról, 8,5 éven keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!