Tom Hanks társa

2021.11.11. 15:09

Majdnem 100 millió forintért árverezték el Wilsont, a Számkivetett röplabdáját

A Számkivetett című film röplabdája, amelyet a Tom Hanks alakította főszereplő Wilsonnak nevezett el, 308 ezer dollárért (98,1 millió forint) kelt el egy árverésen – számolt be róla a BBC hírportálja.

seul au monde Cast Away Year: 2000 - usa Tom Hanks Director: Robert Zemeckis (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Photo12 via AFP

A 2000-ben bemutatott filmben Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigetre kerül, a röplabda, melyet Wilsonnak nevez el, egyetlen „társa”.

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben

- közölte az árverést szervező Prop Store auckiósház.

Fotó: Prop Store

Az aukciósház „erősen megviselt, elnyűttre, piszkosra megfestett” külsejűnek írta le a labdát, amelyre a főhős egy barna arcot rajzolt, a tetejét feltépte, dohányszárakat tűzött bele, hogy úgy nézzen ki, mintha a fejhez haj tartozna.

A röplabda a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített. A manóruha, amelyet Will Ferrer viselt a 2003-as Mi a manó? című filmben, 235 ezer dollárért, a becsült ár több mint tízszereséért talált gazdára a kedden kezdődött árverésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!