Nagyszabású programsorozat

2021.10.04. 12:40

Mindent megtudhat kedvenc italairól a 9. Borkonferencián

A rendezvénnyel párhuzamosan elindul a Jövő Borásza Ösztöndíj pályázat is egyetemi hallgatók számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Október 21-én rendezik meg a 9. Borkonferenciát a budapesti New York Palotában. Ezenkívül november 15-ig lehet jelentkezni az egymillió forint értékű Jövő Borásza ösztöndíjra.

Érdekes programok, többek között számos borkóstoló és neves előadók várják az érdeklődőket a Borkonferencián. A szervezők szeretnék idén minél inkább bevonni a hallgatóságot is az eseményekbe, így arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy a beszélgetések közben ragadják magukhoz a mikrofont. Ezenkívül lehetőség van a kérdéseket előzetesen is elküldeni a rendezvény honlapján és a Facebook-oldalán.

A rendezvényt minden alkalommal hatalmas lelkesedéssel fogadják a borok szerelmesei
Fotó: Borkonferencia

Az előadásokon a közönség tájékozódhat az aktuális pályázati lehetőségekről, valamint közelebbről megismerkedhet olyan témákkal, mint a borászati trendek, a vulkanikus borok, illetve a járvány ideje alatti válságkezelés és értékesítés. A személyes beszélgetéseken kívül továbbá lehetőség lesz online becsatlakozni több konferenciába is.

Neves szakemberek és fiatal borászok vezetésével a résztvevők áttekinthetik és megkóstolhatják a hazai kínálatot.

Részt lehet venni továbbá két kerekasztal-beszélgetésen, amelyek Az Borászat, mint befektetés hazánkban és Az édesborok jövője a világban – Tokaj címmel indulnak majd.

A rendezvényen olyan neves szakemberekkel találkozhatnak a résztvevők, mint Rókusfalvy Pál, Feldman Zsolt, Bánlaki D. Stella, Csányi Attila, Márton Péter, Váradi József, Paul Mabray, Elizabeth Gabay, Fiáth Attila, Konyári Borbála, Frittmann Péter, Sebestyén Csaba, Theresa Pauly, Gilvesy Róbert, Miklós Csaba, Áts Károly, Demeter Endre, Kutas István és Litauszki Zsolt.

A részletes programterv az esemény honlapján érhető el.

Pályázati lehetőség

A konferencia tematikájához kapcsolódóan pályázatot is hirdettek. A Jövő Borásza Ösztöndíjért november 15-ig várják a szőlész-borász egyetemi hallgatók jelentkezését. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályázatot kiíró Vinum Praemium Alapítvány egymillió forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak. További részletek a program honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!