Tartalmas programok

2021.08.19. 10:33

Idén ezer táborozót várnak a Gyógyító Szent Erzsébet-táborok (videó)

Idén ezer táborozót várnak a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokba – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gyerekek lengőtekével játszanak a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban 2018. szeptember 11-én. Mintegy 4,4 milliárd forintot fordít idén a kormányzat gyerekek táboroztatására, aminek köszönhetõen eddig is százezrek vehettek részt a nyári vagy évközi programokon - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a táborban tartott sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban a krónikus, hosszan tartó betegségben – például daganatos megbetegedésben, szívbetegségben – szenvedő gyermekek táborozhatnak.

A tábor célja, hogy

a beteg gyerekek megfeledkezhessenek a mindennapok nehézségeiről, a betegségükről, és élvezhessék a együttlétet, miközben biztonságban vannak, valamint tartalmas programokon vesznek részt

– tette hozzá.

A bejegyzésben azt írta: a nyáron és ősszel Zalaszabarban, a Kis-Balatonnál és a Tihanyban megszervezett egyhetes táborokban a beteg és a gyógyuló gyermekeknek élményterápiás kikapcsolódást biztosítanak biztonságos, szakorvosi ellátással.

„Mindent megteszünk azért, hogy a nyári táborozás a beteg gyermekeknek is maradandó élmény legyen”

– olvasható a miniszter közösségi oldalán.

Borítókép: gyerekek lengőtekével játszanak a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban 2018. szeptember 11-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!