unaloműző

2021.03.16. 17:45

Valóságshow-val ütik el az időt egy cseh állatkert csimpánzai

Élőben követik figyelemmel egy másik állatkert főemlőseinek mindennapjait egy csehországi szafaripark csimpánzai, amelyek unatkoznak a koronavírus-járvány miatt távolmaradó látogatók nélkül.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az észak-csehországi Dvur Králové-i Szafariparkban egy hatalmas kijelzőt állítottak fel a csimpánzok kifutójában, hogy az állatok láthassák, mit csinálnak társaik az ország déli részén lévő Brno állatkertjében.

Az intézmény még a múlt héten kezdett bele a kísérleti projektbe, hogy izgalmasabbá tegye a mindennapokat hat csimpánza számára.

Az állatkert december 18-án zárt be a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, és egyelőre nem tudni, hogy mikor nyithatja meg újra a kapuit.

Az egyik gondozó, Radek Hlavka szerint a csimpánzoknak hiányzik az emberi társaság, és unatkoznak.

A jelek szerint a legfiatalabb, M nevű nőstény élvezi a legjobban, hogy láthatja a másik állatkertben lévő csimpánzokat.

– Elég nehéz őket sokáig szórakoztatni – jegyezte meg Hlavka. Az első hét kiértékelése után az intézmény eldönti, hogy folytatja-e a kísérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!