brutális kihívás?

2020.09.01. 13:57

Megsebzett lovakat találtak Németországban is

Franciaország után Németországban, a Rajna-Neckar-régióba is megsebzett lovakat találtak: június óta négy kancát és három csikót, melyeknek súlyos sérüléseket okoztak. Az egyik állatot el is kellett altatni.

Forrás: Shutterstock

A rendőrség közlése szerint általában éles tárggyal sebezték meg őket a vállak, a lábak és a genitáliák területén.

A nyomozócsoport néhány hete vizsgálja, milyen összefüggések lehetnek a Baden-Württemberg tartományon belül Mannheimban, Heidelbergben és Neckargemünd régiójában történt esetek között, és hogy ugyanarról az állatkínzóról lehet-e szó, vagy több tettes is van.

A cseh határ közelében lévő alsó-bajorországi Grafenauban is megsebeztek egy kancát a nemi szervei környéken.

A rendőrség a lótenyésztőknek és lovakat tartóknak azt javasolja, alkalmazzanak többek között speciális fényszórókat és gyakrabban ellenőrizzék az állatokat.

A PETA állatvédő szervezet 2000 eurós (710 ezer forintos) jutalmat ajánlott fel a tettes felkutatásában segítséget nyújtónak.

Franciaországban is rejtélyes lócsonkítások miatt intették óvatosságra a lótartókat, miután az elmúlt hónapokban mintegy 30 megcsonkított tetem került elő.

A bűncselekmények indítékát a nyomozók is csak találgatják. Lehetséges, hogy rituális csonkításokról van szó, de felmerült az is, hogy valamilyen internetes kihívás vagy fogadás áll a háttérben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!