750 millió forintért

2020.02.13. 07:07

Elárvereznek egy szigetet Velencében

Elárverezik a velencei Tessera-szigetet március 3-án. Az egykor Velence, majd a Habsburg Birodalom katonai támaszpontjaként szolgáló félhektáros sziget kikiáltási ára 2,2 millió euró (750 millió forint).

Italy, Veneto, Venice, listed as World Heritage by UNESCO, Gondolas at the Basin of San Marco (Bacino di San Marco) with the island and the San Giorgio Maggiore church in the background

Forrás: Hemis.fr/AFP

Fotó: René Mattes

Az aprócska sziget a Marco Polo repülőtér és Murano szigete között terül el. Eddig egy 2018-ban tönkrement velencei vállalkozó ellenőrzése alatt volt, aki Velence várostól kapott engedélyt egy luxusingatlan felépítésére. A projekt azonban nem valósult meg, a vállalkozó csődöt jelentett.

A velencei lagúnában az elmúlt években két kisebb szigetet adtak el; a San Clemente és a Sacca Sessola nevű szigetek, melyeken két, régóta használaton kívüli kórház áll, a helyi egészségügyi hatóság tulajdonában voltak. A kórházakat elegáns hotelekké és kongresszusi központokká alakították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!