helyhiány

2018.02.04. 19:52

Jelmezvásárt rendezett a holland Opera

5 euróért bárki válogathatott a híres kosztümök között.

A man arranges costumes for sale on February 2, 2018 at the Dutch National Opera in Amsterdam. The Dutch National Opera to sell 4,000 costumes and accessories on February 3, to make space in their wardrobes. / AFP PHOTO / ANP / Remko DE WAAL / Netherlands OUT

Négyezer jelmezt árusított ki az amszterdami Holland Nemzeti Opera és Balett, hogy helyet csináljon raktáraiban az új produkciók kellékei számára.

Az érdeklődők 5 euró belépődíj fejében válogathattak szombaton a Tannhäuser, az Aida, a Rómeó és Júlia és más operák kosztümjei, kalapjai, cipői, sőt állatjelmezei között. Az 1 és 300 euró közötti áron kínált színházi kellékekből egy ember legfeljebb 5 darabot vásárolhatott.

Az operaház közlése szerint színtársulatok, operarajongók, gyűjtők és jelmezkölcsönzők néztek körül a raktárban, ahol „civilizált káosz” uralkodott a kiárusítás alatt.

„Helyhiány miatt a Nemzeti Opera nagy fájdalommal kénytelen lemondani különleges jelmezei jelentős részéről” – közölte az intézmény, hozzátéve, hogy csak szólisták „történelmi értékű” jelmezeit tudják megőrizni az archívumban.

Az operaház hasonló kiárusítást rendezett 2003-ban és 2009-ben is.

Borítókép: AFP PHOTO / ANP / Remko DE WAAL 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!