irány afrika!

2018.01.12. 18:49

Elrajtolt a Budapest-Bamako 2018 (videó)

Veterán kisautók, motorok, de még egy elektromos Tesla is felsorakozott január 12-én a budapesti Lurdy Ház parkolójában, hogy eljusson 16 nap alatt Gambiába.

Forrás: MW

Fotó: Tóth-Blum Dániel

A Budapest-Bamako ralit a szervezők a Dakar szellemi utódjának nevezik, amelyet kétévente rendeznek meg – olvasható a honlapjukon.

A résztvevőknek csaknem 9000 kilométert kell megtenniük, 16 nap alatt. A verseny Budapestről indul és Banjulban (Gambia fővárosában) ér véget. Átlagosan naponta 539 megtett kilométerrel számolnak a szervezők. Erre a távolságra különböző járművekkel is vállalkozni lehet. Van aki csak egy motorral vág neki a messzeségnek, de akadnak különleges és hétköznapi járgányok is.

Mexikóból is érkeztek versenyzők
Forrás: MW | Fotós: Tóth-Blum

Hazánkból is több vállalkozó kedvű csapat indult. Például Székesfehérvárról egy 16 éves Land Roverrel érkezett Varga Zsolt és csapata, de egy különleges 1960-as évjáratú Fiat is képviseltette magát a mezőnyben.

Sokaknak tetszett az idős jármű
Forrás: MW | Fotós: Tóth-Blum Dániel

A legmodernebb autók képviselőjeként egy Tesla Model X sorakozott a rajt mögé.

Vajon, hogy fogják tölteni az elektromos autót?
Forrás: MW | Fotós: Tóth-Blum Dániel

A versenyre sok más érdekes járművel is érkeztek, ezek közül tudunk megmutatni néhányat a következő videóban:

Borítókép: A volán mögött Pumped Gabó celeb (alias Szabó Gábor) 2018. január 12-én

MW / Tóth-Blum Dániel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!