Egyperces

2016.10.27. 11:19

Séfek helyett nagymamák főznek egy New York-i étteremben

Címkék#Hírkereső

A Staten Island-i Enoteca Maria nem mindennapi hely.

BAMA

Általában mindenki imádja a nagymamája főztjét - ebből a gondolatból indulhatott ki a hely tulajdonosa, Jody Scaravella is, aki a világ minden tájáról foglalkoztat nagyikat az éttermében.

Az Enoteca Maria immár tíz éve működik. Scaravella először újsághirdetéseken keresztül talált a dolgozókra, de egy idő után már szájról-szájra terjedt a hír. Eleinte csak olasz nagymamák főztek a vendégeknek, azóta viszont igencsak kiszélesedett a paletta. Jelenleg Argentínából, Algériából, Szíriából, a Dominikai Köztársaságból, Lengyelországból, Libériából és Nigériából is dolgoznak itt szakácsnagyik, akik természetesen saját kultúrájuk ételeiből válogatnak nap mint nap.

A nonnák (ahogy itt a nagyikat nevezik) mellett ugyanakkor egy (férfi) nonno is dolgozik a helyen, a calabriai Giuseppe Freya a tésztákért felel. Ő csinálja a raviolit, a ricottás gnocchit, a  tagliatellét és persze a lasagne tésztáját is.

Az étterem elképesztően sikeres, nemcsak Manhattanből, hanem gyakran külföldről is érkeznek ide látogatók: jártak már itt olasz, ausztrál és angol vendégek is.

"A legtöbb ember a házias kosztért jön, és azért az élményért, amit talán saját nagymamájuk már nem adhat meg neki. A nap végén a vendégek általában tapssal jutalmazzák a nonnákat. Gyakran álló ovációval is ünneplik őket."- meséli büszkén Scaravella.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!