Egyperces

2016.10.19. 11:50

Rendesen megfizetik a munkáját? Ez a mobilapp megmondja

A Know Your Worth a felhasználók által megadott bérekből és az aktuális álláshirdetésekből kiindulva becsüli meg az ideális, reális fizetést.

BAMA

A bértárgyalás az egyik leghúzósabb kanyar a munkavállalásban: az ember nyilván a lehető legtöbbet akarja kikönyökölni magának, de fél attól, hogy ha túl sokat mond be, akkor elhajtják, viszont sokszor még csak közelítőleg sincs fogalma arról, mennyit érdemes reálisan kérni a potenciális munkaadótól. Ebben segíthet a Glassdoor startup Know Your Worth – azaz Tudd, mennyit érsz nevű appja, ami megbecsüli az ideális, reális fizetést.

A KYW álláshirdetéseket, fizetéseket és beszámolókat monitoroz, melyek összevetésével megbecsüli, hogy a felhasználónak a munkatapasztalata alapján ideális esetben mennyit kéne keresnie. A becsléshez meg kell adni a munkaadót, a munkavégzés helyszínét, a dolgozó beosztását és munkatapasztalatát, valamint az aktuális fizetést és az iskolai végzettséget. Az app ezek alapján megbecsüli a felhasználó piaci értékét, és kiad egy grafikont is az azonos pályán tevékenykedő emberek keresetével. A fizetéseket, melyekből a KYW dolgozik, az app felhasználói adják meg, az álláshirdetésekből megsaccolt bérekre pedig hatással van a munkavégzés helyszíne is. Minden felhasználó becsült ideális fizetése hetente frissül a legújabb állásajánlatok alapján.

Az app még nem tökéletes: a bónuszokat és egyéb juttatásokat nem veszi bele a becslésbe, illetve a palettája sem teljes még: az USA aktív kereső rétegének például csak 55-60 százalékát fedi le, mert még nem áll elég adat a rendelkezésükre.

Viszont a Glassdoor azokon is tud segíteni, akiknek a jelenleg még korlátozott lehetőségek miatt nem jut személyre szabott tanács: nekik ott van a Salary Explorer nevű eszközük, mely pusztán a különböző cégek által kínált fizetéseket gereblyézi össze, hogy a felhasználónak azért mégis legyen valami közelítő elképzelése a neki járó bérről.

A Glassdoor azért figyelmezteti a felhasználókat: mindkét applikáció csak kiindulási pontot nyújt a bértárgyaláshoz, nem pedig az abszolút végeredményt teszi az ember kezébe. Tehát hiába mondják meg elég pontosan az ember piaci értékét, az, hogy mennyit fizut ajánlanak fel a bértárgyalás végén, természetesen még mindig a munkaadón múlik.

A Know Your Worth applikáció itt érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!