Egyperces

2016.10.04. 13:38

Rakodótérben bujkáló migránsokat is kellett keresni a zsámbéki kamionos versenyen

Idén a szervezők újszerű feladattal bővítették a derbit.

BAMA

Negyedszerre rendezték meg szombaton a kamionsofőrök versenyét Zsámbékon – a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által közösen összehozott derbi idén egy újszerű feladattal hívta fel magára a figyelmet. A versenyzőknek migránst kellett keresni a járművön.

„Egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák” – írják a szervezők a versenyről szóló sajtóközleményben.

Az sajnos a verseny honlapjára ellátogatva sem derül ki, hogy is nézett ki a migránskeresés.

A zsámbéki verseny vendége volt Bándi Attila, a nemrég megtámadott kamionsofőr is, ő a helyszínen adományokat kapott, így „a szervezők idén nem csak a feladatsorban reagáltak a migránstámadásokra” – folytatódik a közlemény.

A derbin egyébként az ország tíz legjobb kamionsofőre mérte össze tudását vezetéstechnikai tanpályán, baleseti helyszínen és komplex fuvarfeladat közben, egymillió forintos fődíjért. Az idei győztes Könczöl András lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!