Egyperces

2016.10.24. 09:24

Megmentett egy barátságot az 50 évvel később célbaért levél

Címkék#Hírkereső

Robert Giorgio 1966-ban adta fel a küldeményt barátjának, de a levél csak nemrégen érkezett meg.

BAMA

Az ausztráliai Tim Duffy egyik reggel kiment a postaládájához, ahol egy levél várta, amit egy számára ismeretlen férfi, Chris Reynolds küldött egy számára szintén ismeretlen férfinak, egy bizonyos Robert Giorgionak. Eddig még nem különösebben furcsa a történet, néha mindenkinél landolnak olyan levelek, amelyek nem neki szólnak.

Azon viszont már tényleg megakadt a szeme, hogy Reynolds a levelet 50 évvel ezelőtt küldte, ráadásul nem is akárhonnan, hanem Francia Polinézia fővárosából, Papeete-ből.

A félévszázados küldemény korához képest jó állapotban volt, bár jobb oldalát picit megrongálta a víz és az írás is kissé megkopott. Azért annyit ki lehetett venni belőle, hogy a feladó nagyon jól érzi magát Papeete-ben, és még az óriási fülledtség sem zavarja.

A The Advertiser nevű újság felkutatta a levél feladóját és a címzettjét is. Mint kiderült, a két férfi az adelaide-i Rostrevor főiskolán barátkozott össze, majd a jogi egyetemen is együtt koptatták a padokat, de később megszakadt a kapcsolatuk.

Most azonban újra egymásra találtak. Giorgio elmondása szerint olyan az egész, mintha múlt héten találkoztak volna utoljára, a köztes idő egyszerűen eltűnt, nem számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!