Egyperces

2016.10.25. 13:29

Így változik egy sima munkanap torokszorító akciófilmmé (videó)

Címkék#Hírkereső

Egyszerű fuvarnak indult, lövöldözős autós üldözés lett belőle.

BAMA

Olyan videó látott napvilágot a Facebookon, mely belülről mutatja meg, hogyan változik egy egyszerű munkanap kőkemény akciófilmmé egy rendőr és civil utasa számára.

A kaliforniai Madera városának rendőrkapitánysága tette közzé Julian Garcia rendőrtiszt kocsija fedélzeti kamerájának felvételét, melyen az látszik, ahogy a férfi félre akar állítani egy szabálytalankodó kocsit, mely erre menekülni kezd, majd némi száguldás után előkerül egy fegyver, és több lövést is leadnak vele Garcia autójára. Mindeközben a rendőr mellett az anyósülésen egy civil utas rettegi végig az akciót.

A jelenet vasárnap hajnali 4:30 körül történt. Garcia egy Mazdát akart megállítani, mert ki volt törve az első lámpája. A kocsi az elején még együttműködni látszik, szemlátomást félre akarnak húzódni, aztán hirtelen beletaposnak a gázba és elhajtanak. A rendőrautó utánuk ered, a civil utas pedig ekkor már egyre rémültebb. Amikor előkerül a fegyver, és a menekülők rálőnek az üldözőkre, az utas már teljesen kiakad.

A Mazda utasa tizennégy lövést adott le a rendőrkocsi felé. Ebből két lövedék átvitte a szélvédőt, és kirobbantotta a hátsó ablakot, amikor távozott a kocsi túloldalán. A harmadik találat működésképtelenné tette az üldöző kocsit, így Garciának meg kellett állnia, a menekülők pedig megléptek.

A Mazdát később megtalálták az út mentén elhagyva, benne a fegyverrel. Sem a rendőr, sem az utasa nem szenvedett komoly sérüléseket, a civil nőt megkarcolta néhány üvegszilánk, ami a hátsó ablak kirobbanásakor találta el. Az elkövetőket keresik, Garcia pedig továbbra is hajlandó barátokat szállítani, bár a videó virálissá válása után kérdéses, lesz-e még valaki, aki be akar ülni mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!