Egyperces

2016.10.06. 12:13

Harmincegy éves lett a világ legöregebb macskája

Nutmeg a korához képest teljesen jó bőrben van.

BAMA

Betöltötte harmincegyedik életévét Nutmeg, a világ valószínűleg legidősebb macskája. Egyelőre azért csak valószínűleg az, mert a születéséről nincsenek biztos információk: a rekorderesélyes kóbor macskaként kezdte a pályafutását.

Nutmeg 26 évvel ezelőtt toppant be Liz és Ian Finlay udvarába. A pár, miután befogadta a cicát, elvitte az állatorvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy a macska legalább öt éves. Ez alapján töltötte be most a harmincegyet, ami emberi években számolva 141-nek felel meg.

Ez alapján a világ legidősebb macskája Nutmeg, de hogy ez hivatalos Guinness-rekorddá váljon, be kell mutatni az állat születési papírjait. Ezek ugye nincsenek meg, de Finlayék dolgoznak az ügyön, és bíznak abban, hogy sikerül megtalálni a megoldást. Egyébként a világ jelenlegi hivatalosan legidősebb macskája a 26 éves Corduroy.

Nutmeget sem kíméli az öregkor, de eddig még olcsón megúszta: tavaly sztrókot kapott, de felépült belőle, és attól eltekintve, hogy lekonyulnak a bajszai, vénségére is egészen jó bőrben van.

Isten éltessen, Nutmeg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!