Egyperces

2016.10.26. 08:56

Ez a férfi olyan lazán sétálgat kilenc éhes barnamedve között, mintha csak teadélutánon lenne

Címkék#Hírkereső

George Hachey nem ijedős fajta.

BAMA

A megdöbbentő videó nem csak saját szórakoztatásra készült: egy kanadai szafari parkot, a Little Big Bear Safarit reklámozzák vele. A kisfilmben Hachey nyugodtan eteti a medvéket, akik tényleg nem tűnnek fenyegetőnek.

Bár a férfi egy interjúban elmondta, soha nem volt rossz tapasztalata a medvékkel, néhány állatszakértő nem nagyon ért egyet a videóban bemutatott gyakorlattal.

Az etetés miatt ugyanis a medvék könnyen lehet, hogy egy idő után nem félnek majd az emberektől, és ők maguk keresik a társaságukat, hogy ételhez jussanak. Ez pedig komoly következményekkel járhat: a látogatók megsérülhetnek, valamint a park (vagy akár a látogatók) tulajdonaiban is kárt tehetnek a medvék. És persze az ilyen problémás állatokat likvidálni kell majd - állítják.

Hachey ugyanakkor nem osztja ezt a véleményt, szerinte a medvék egyáltalán nem függnek az etetéstől. A tapasztalatok pedig egyelőre őt igazolják, a szafari parkot imádják a látogatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!