Egyperces

2016.10.27. 13:50

Debrecen is felkerült a Lonely Planet legfrissebb toplistájára

Címkék#Hírkereső

A világ vezető utazós brandje a legkedvezőbb ár-érték arányú úticélok közé sorolta Hajdú-Bihar megye székhelyét.

BAMA

Budapestet nem kell bemutatni már gyakorlatilag egyetlen külföldi utazós könyvnek, magazinnak és weblapnak sem, de Magyarország fővároson kívüli részéről általában elfeledkeznek az utazási tanácsadók. Most nagyot kompenzált a világ: a Lonely Planet felvette Debrecent a legfrissebb toplistájára, mely a legkedvezőbb ár-érték arányú úticélokat gyűjtötte össze.

Hajdú-Bihar megye székhelye az ötödik ezen a listán, csak Velence, Portó, Namíbia és Nepál előzi meg. A magazin azt emeli ki Debrecenből, hogy egyrészt nyugati pénztárcával mérve – az ország többi részével együtt – olcsó, másrészt repülőterén keresztül hét ország nagyvárosaival áll kapcsolatban, így az odajutás egyáltalán nem bonyolult. Megemlítik még többek között a nyári fesztiválokat, melyek során felbolydulnak az utcák, és az Alföldet is, mely a közeli Hortobágyi Nemzeti Parkban élhető át a maga teljességében.

És akkor a debreceni kolbászról még nem is beszéltünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!