Egyperces

2016.08.11. 13:32

Meztelen testekből alkotta újra Bábel tornyát egy fotós

Négy évig tartott a munka.

BAMA

Angelo Musco négy évig utazott fel-alá a világban, bejárva New Yorkot, Buenos Airest, Londont, Berlint és Nápolyt, és meztelen testek tízezreit fotózta le, míg összegyűlt elég anyag ahhoz, hogy az aktokat összefűzve újraalkossa Pieter Bruegel Bábel tornya építése című festményének mását.

Bruegel festménye

Napi 8-10 órákat szerkesztette a képeket, és egy ponton úgy érezte, amit alkot, nem elég, így egész várost épített emberi húsból Bábel tornya köré. A végeredmény egy 12x3 méteres kép lett.

 

Bábel tornyát a Biblia szerint azért kezdték el építeni az emberek, hogy elérjék Istent – aki megharagudott az elbizakodottságon, és összezavarta az addig egy nyelvet beszélő emberiség nyelvét. A munkások nem értették meg egymást többé, szétszéledtek, a tornyot pedig sohasem fejezték be.

Musco ezt a történetet fordította meg, és a világ minden tájáról, különböző nyelveket beszélő modelleket keresett meg, hogy pózoljanak együtt. Ezzel szimbolikusan a kulturális különbségek feloldását célozta, és békét és harmóniát akart teremteni. Mint mondja, nála a falak nem elválasztanak, hanem megvédenek. Művét SANCTUARY-nek, azaz Menedéknek nevezte el.

A Menedéket Brüsszelben állítják ki, október 6-tól lesz megtekinthető Musco Most és mindörökké című tárlatában.

Ide kattintva a teljes képet is megnézheti, nagyítható formában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!