Digitália

2023.02.04. 06:00

Mesterséges intelligencia-alapú chatbotot indított el a Viber

A népszerű üzenetküldő elindította az új AI Chat & Create chatbotot, amely a felhasználóknak egyszerű hozzáférést biztosít a mesterséges intelligencia alapján működő szöveg- és képgenerátorokhoz.

Forrás: Viber

Az AI Chat & Create chatbottal a felhasználók kérdéseket tehetnek fel és képeket tervezhetnek közvetlenül az alkalmazáson keresztül, a DALL-E és a Davinci mesterséges intelligencia technológiák támogatásával.

Ahhoz, hogy a legújabb mesterséges intelligencia-eszközöket használhassák, a felhasználóknak általában új fiókot kell létrehozniuk minden egyes MI alapú szolgáltatás kipróbálásához. Gyakran előfordul, hogy a fogyasztónak műszaki ismeretekkel kell rendelkeznie a termék működéséről. Az MI iránti érdeklődés növekedésével a Viber célja, hogy a felhasználók számára elérhetőbbé és könnyebben alkalmazhatóvá tegye a mesterséges intelligenciát.

A Viber felhasználói felületként működik a komplex technológia és a felhasználó között, lehetővé téve, hogy mindenki részt vehessen a szórakozásban anélkül, hogy hozzáférést kelljen biztosítani az e-mail fiókhoz, vagy külön profilt keljen létrehozni minden egyes szolgáltatáshoz. A felhasználók néhány érintéssel könnyedén át tudnak váltani a barátokkal való csevegésről a bot használatára, az alkotásaik megosztására, vagy egy kérdés megválaszolására.

Forrás: Viber

„A generatív mesterséges intelligencia technológia iránti érdeklődés jelenleg a technológiai ipar nagy részét leköti, és napról napra egyre több ember ismeri meg az ezzel elérhető csodákat. Azonban az ilyen eszközök némelyikéhez való hozzáférés nem mindenki számára könnyű, ezért most a legegyszerűbb módon kínáljuk a különböző MI-szolgáltatások kipróbálását a Viber kényelmes csevegései közben, az alkalmazáson belül, külön szolgáltatásra való regisztráció vagy további vesződség nélkül, teljesen ingyenesen” – mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója.

„Közvetlenül az alkalmazásban biztosítunk hozzáférést ezekhez az iparágvezető MI-eszközökhöz, a felhasználók pedig gyorsan és könnyedén megoszthatják alkotásaikat vagy válaszaikat. Jelenleg a chatbot két lehetőséget kínál – egyet képekre és egyet szövegre –, illetve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a közeljövőben bővítsük a kínálatot.”

Az organikus növekedésnek köszönhetően a chatbotnak már több mint 6000 feliratkozója és több mint 250 ezer nézője van, a követőtábor pedig folyamatosan növekszik. Ha a felhasználó nem tudja, hogy vágjon bele a chatbot lehetőségeibe, elég rákattintani az „Inspire Me” gombra, hogy a chatbot bemutathassa a képességeit.

Az AI Chat & Create chatbotot a Viber alkalmazás chat funkciójában vagy a Viber felfedező oldalán keresve lehet megtalálni. Onnan a felhasználók feliratkozhatnak a chatbotra, és korlátlan hozzáférést kapnak a mesterséges intelligencia technológiához közvetlenül a kezükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!