Digitália

2023.02.25. 06:00

A világ legjobb akkumulátorteljesítményű mobilja a Honor Magic5 Lite

A Honor készülékét a DxOMark, a világ vezető minőségértékelő laboratóriuma az első helyre sorolta az akkumulátor teljesítménye alapján, megerősítve ezzel, hogy ez a megbízható és nagy teljesítményű készüléket kereső fogyasztók első számú választása.

Forrás: Honor

Az új Magic5 Lite is bizonyítja, hogy a gyártó a hardveres innovációra összpontosít, mivel új, erős, de könnyű alumíniumötvözetet fejlesztettek a középső keret peremlemezeibe, aminek eredményeként a középső keretek súlya 4 grammal, a vastagság pedig 15%-kal csökkent. Ezáltal egy könnyebb, erősebb és kompaktabb készülék született.

Az új alkatrész előzetesen több tízezer vizsgálaton esett át, vizsgálták a hajlítással, eséssel, szilárdsággal, ütődéssel és nyomással szembeni ellenállását is.

A Magic5 Lite energiasűrűsége is teljesen egyedülálló, az akkumulátor 3%-kal vékonyabb, mint a hagyományos energiasűrűségű akkumulátorok. A készülék nagy sűrűségű PCB elrendezése 5%-kal növeli a PCB teljes kihasználtságát. Ezenkívül az akkumulátor elrendezését a hely maximalizálása és a vastagság csökkentése érdekében optimalizálták. A Honor az antennaelrendezés javításával megtalálta az egyensúlyt a teljesítmény és a helykihasználás között, így sikerült ebbe a vékony készülékbe egy 5100mAh-s, nagyméretű akkumulátort beépítenie.

A hardveroptimalizálás mellett jelentősen fejlesztették a szoftverét is, olyan funkciókat implementálva, amelyek együttesen segítik az akkumulátor takarékos üzemelését. Ilyen funkció az intelligens chipütemezés, az alkalmazási folyamatszintű vezérlés, az intelligens hálózatválasztás és a rendellenes energiafogyasztás kezelése. Ezek a funkciók még akkor is segítik csökkenteni az akkumulátormerülést, amikor a felhasználó nem használja aktívan a telefont.

A DxOMark szigorú tesztelési folyamata alátámasztja a kivételes akkumulátorteljesítményt. A laboratóriumi tesztelés négy teszttervet tartalmazott, köztük egy tipikus használat közbeni, egy kültéri használat közbeni tesztet, egy kalibrált tesztet és egy töltési tesztet. A teszteket emberi gesztusokat imitáló robotokkal végezték, amelyek egy átlagos felhasználó használati mintáit alkalmazva szimulálták a valós használatot.

Az eredmények megerősítették: a készülék több mint három napot bír mérsékelt használat mellett.

Emellett kiemelkedően hatékonyan működik a merülés során is, ezért ez a telefon a megbízható és nagy teljesítményű készüléket kereső fogyasztók számára a legjobb választás.

A Magic5 Lite a Honor Magic5 széria része, amelyet a barcelonai MWC 2023-on mutat be a cég, A készülék három színben érhető majd el: éjfekete, smaragdzöld és titánezüst. A Magic5 Lite március elejétől vásárolható meg a Telekom, a Vodafone, a Yettel és az eMag kínálatában 159 999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!