Katonai szintű biztonság

2020.09.20. 06:00

Már 128 GB-os változatban is elérhető a titkosított USB

A pendrive lezárásához a DT2000 alfanumerikus billentyűzetén a felhasználók szó vagy számkombináció megadásával egyszerű PIN-kódot hozhatnak létre.

Forrás: Shutterstock

A Kingston Digital bemutatta a DataTraveler 2000 típusú titkosított USB-meghajtó 128 GB-os kapacitású változatát. A DT2000 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik és katonai szintű, 256 bites hardveralapú AES titkosítást nyújt.

Az USB-kulcs ideális megoldás az elektronikus adatbiztonság megvalósításához. A DT2000 operációsrendszer-független, így könnyen bevethető a többféle eszközt és operációs rendszert használó környezetekben.

Bár a kisebb kapacitású pendrive-oknak is megvannak az előnyeik,

az otthoni munka elterjedésével több bizalmas adatot továbbítunk, ami miatt nagyobb kapacitású titkosított meghajtókra van szükség.

Ez az USB többféle biztonsági beállítást kínál a felhasználóknak, egészen a katonai szintig.

A szeptember 21-től kapható DT2000 alfanumerikus billentyűzetén a felhasználók szó vagy számkombináció megadásával egyszerű PIN-kódot hozhatnak létre a pendrive lezárásához, ami extra védelmet biztosít az eszköznek. A titkosítás a meghajtón történik, a PIN-kód nyomai semmilyen módon nem maradnak a rendszerben. Amikor pedig a meghajtót úgy távolítják el a gazdaeszközből, hogy előtte nem zárják le megfelelően, a fokozott biztonság érdekében bekapcsol az automatikus lezárási funkció.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!