Gyors válasz

2020.07.22. 12:30

Eredeti innováció gyorsítja az 5G hálózatok bevezetését

Antennába integrált rádió segítségével a meglevő hálózati állomásokon többlet helyigény nélkül indítható el középsávú 5G hálózat az Ericsson megoldásával.

Forrás: Shutterstock

A távközlési szolgáltatók mostantól gyorsabban és szélesebb körben tudnak középsávú tartományban működő 5G hálózatokat telepíteni, mivel az Ericsson két új AIR (antennába integrált rádió) megoldásával az 5G a meglevő állomásokon, többlet helyigény nélkül beüzemelhető.

Az Ericsson Radio System portfolióhoz tartozó Hybrid AIR és Interleaved AIR megoldások tovább erősítik a társaság 5G platformját.

A távközlési szolgáltatók világszerte helyhiánnyal küzdenek, nem tudnak több fizikai helyet biztosítani az újabb hálózati berendezések számára. Erre a problémára adhatnak választ az új AIR megoldások, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára a makrocellák és tornyok egyre komplexebb rendszerének kezelését, a bázisállomások környezeti hatásának és az optimalizálási költségek csökkentését.

Az új berendezéseknek nincs többlet helyigénye a meglevő állomásokon.

Hogyan működik ez a megoldás?

A Kathrein Mobile Communication antennatechnológiát https://www.ericsson.com/en/networks/kathrein használó Hybrid AIR és Interleaved AIR segítségével a középtartományban működő 5G egyszerűen telepíthető a meglevő bázisállomásokon, mivel az új megoldások egyetlen berendezésbe építve egyesítik az antennába integrált rádió és a többsávos passzív antennatechnológia előnyeit.

Az Ericsson-szakemberek szimulációs eredményei szerint a masszív MIMO környezetben működő, Hybrid, illetve Interleaved AIR megoldásra történő átállás akár hétszeresére növelheti a mobil szélessávú kapacitást a meglevő többsávos antennákhoz viszonyítva.

A kapacitásjavulás az új frekvenciaosztásos duplex (FDD) magasabb spektrális hatásfokának, az új FDD sávoknak, és a további Massive MIMO középsávoknak köszönhető. Az új AIR megoldások a 4G kapacitást is javítják.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!