Érdemes újra felfedezni

2020.02.07. 12:23

15 éves a Google Térkép: új funkciókat kapott

Több mint egymilliárd ember használja a Google Térképet: a születésnapot a felhasználók visszajelzésein alapuló új kinézettel és termékfrissítésekkel ünnepelik.

Forrás: Shutterstock

Megújult kinézet kívül-belül

Mától egy frissített Google Térkép alkalmazást fogunk látni – Androidon és iOS-en egyaránt -, amely még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt „easy-to-access” ikonnal: Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

Milyen újdonságok vannak?

● Felfedezés: A közelben keresne egy helyet, ahol ebédelhet, élő zenét hallgathat, vagy bevásárolhat? A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket talál a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.

.

● Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazik, az Ingázás ikonnal biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedik. Állítsa be napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjon az alternatív útvonalakhoz.

● Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézheti egyetlen helyen, emellett pedig megszervezheti közelgő utazását, valamint ajánlásokat oszthat meg az eddig meglátogatott helyek alapján.

● Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszhatja helyi ismereteit, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.

● Frissítés: Az új Frissítés lap egy „hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

A Google Térkép ikonja is megújult

A térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, s egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!