Disney+

2019.04.12. 11:26

Ringbe száll a Disney a Netflix ellen

A Disney még idén el akarja indítani az új streaming szolgáltatást, amelynek előfizetői a Disney-filmeket, a Disney-tévéműsorokat, a Marvel-univerzum és a Star Wars-galaxis produkcióit, a Pixar animációit és a National Geographic műsorát láthatják.

Forrás: AFP

Fotó: VALERIE MACON

A Walt Disney Co. új, Disney+ elnevezésű streaming szolgáltatásával ered a Netflix nyomába. A családbarát, reklámmentes digitális platformot a vállalat Burbankban mutatta be a Wall Street elemzőinek.

Bob Iger, a Disney főnöke már februárban hangsúlyozta, hogy a streaming a vállalat első számú prioritásává lépett elő.

A legnagyobb streaming szolgáltatónak, a 12 éve indult Netflixnek jelenleg világszerte 139 millió előfizetője van.

A Disney egy olyan pillanatban lép be erre a piacra, amikor a közönség már számos digitális szórakoztató szolgáltatásból válogathat. Közben az Apple, a WarnerMedia és más szereplők is új streaming szolgáltatások beindítását tervezik.

Digitális portfóliója bővítésére a Disney a közelmúltban vásárolta fel a 21th Century Fox filmes és televíziós könyvtárát, és olyan értékes produkciókhoz jutott, mint az Avatar.

Néhány új Disney-film már kifejezetten a Disney+ platformra készül, más produkciók a mozis forgalmazás után gazdagítják majd a Disney+ választékát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!