Bulvár

2007.03.13. 16:37

Filmhírek a nagyvilágból

Címkék#UIP-hírek

Az Oscar-jelöléssel is büszkélkedő, rapperből, illetve alsónemű modellből lett filmsztár, Mark Wahlberg mostanában úgy érzi, talán joggal, hogy nem elég széles a színészi palettája.

UIP hírek

Wahlberg angol lesz? 
 
Ezért is szeretné, ha legközelebbi filmjében kivételesen nem egy külvárosi vagány amerikai srácot, hanem például egy tipikus britet alakíthatna.

A hamarosan az Orvlövész című thrillerben egy sokkal inkább hozzáálló szerepben feltűnő Wahlberg már most izgul, hogy esetleg időutazást tehet, és arisztokratikus angol akcentussal játszhat, ezért is nyilatkozta a következőket a brit Empire magazinnak:
- Szeretném kipróbálni a rendezést, és jó lenne egyszer bokszolót is játszani. És szeretnék egy angol szerepet is kapni. Úgy értem, nem lenne muszáj Tony Blairt vagy hasonló fontos embert eljátszanom, de vicces lenne kipróbálni – talán egy kosztümös drámában!

Más kérdés, hogy maguk az angolok mennyire találnák szórakoztatónak Wahlberg kiejtését, és az is, hogy meddig bírná ki a botrányairól ismert színész, hogy ne fejeljen le valakit két délutáni teázás között.
(The Shooter – hazai bemutató: 2007. április 19.)
 
 
Tarolnak a Vaskabátok
 
Míg idehaza a rendőrség keményen dolgozik nyilvános megítélésének javításáért, addig angol kollégáik könnyedebben kezelik a kérdést. Ugyanis hetek óta egy brit zsarukomédia, a Vaskabátok tarol az angol mozikban.

A Haláli holtak hajnala című, hatalmas sikert arató zombie-paródia alkotói, a Simon Pegg és Nick Frost duó a műfaj összes elemét kifordítva egy álmos vidéki kisvárosba helyezte történetét, ahol egy buzgó mócsing nagyvárosi felügyelő próbál meg bűnüldözői babérokat aratni – vegyes sikerrel, hiszen legfeljebb kerge birkákat kergethet, míg elő nem kerül egy rémes sorozatgyilkos!

A valóban fergeteges akció-vígjátékban olyan, világszerte ismert brit komikusok mellett, mint Bill Nighy vagy Martin Freeman feltűnik néhány igazi nagyágyú is, mint például egy korábbi Bond-ügynök, Timothy Dalton. (Hot Fuzz – hazai bemutató: 2007. június) 

Eastwood Angelina Jolie-nak udvarol! 
 
Öreg veterán színész-rendező nem vén veterán-rendező, hiszen Clint Eastwood alig fejezett be két monstre háborús eposzt gyakorlatilag egyszerre, már megint nem fér a bőrébe. A lassan 77. évét betöltő hollywoodi legenda ugyanis mostanában Angelina Jolie-t környékezi: no nem bujkáló ösztönei által, hanem szigorúan szakmai céloktól vezérelve.

Eastwood ugyanis azt szeretné, ha a szép és erélyes, ráadásul hangsúlyosan gyerekszerető színésznő játszaná el legújabb filmjének főszerepét. A The Changeling című, Los Angelesben, az 1920-as években valóban megtörtént eseményeken alapuló film főhőse egy anya, akinek elrabolják gyermekét – majd a kisfiú váratlanul megkerül.

Csakhogy az édesanya gyanakodni kezd, hogy hátha nem is saját gyermekét kapta vissza, nyomozása során pedig a rendőri korrupció legsötétebb bugyraiig jut el. Eastwood nyilván tudja, hogy nehéz lenne Miss Jolie-nál alkalmasabb színésznőt találnia, aki köztudottan mások gyermekeit is a sajátjaként képes a legnagyobb odaadással felnevelni.

Ha Angelina, aki éppen egy odaadó özvegyet alakít az A Mighty Heart című, Michael Winterbottom rendezte drámában, rábólint a szerepre, akkor forgatás már az év vége előtt elkezdődhet.
(A Mighty Heart – hazai bemutató: 2007. szeptember)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!