Bulvár-celeb

2021.08.05. 15:18

Rémisztő jóslat: egy tudós szerint ebben az évben fog megszületni az utolsó ember a Földön

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, meddig lesz a Földön élet, és mikor hal ki az emberiség. Nos, egy tudós most erre adott választ.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vannak kérdések, amikre talán sosem kapunk választ. Ilyen a dínók létezése, illetve azok kihalása, vagy a világvége is, amit már annyiszor megjósoltak. Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon létezhet-e más bolygón is civilizáció, vannak-e földönkívüliek, no meg persze az, mégis meddig: mikor fog megszületni az utolsó ember?

Nos, több elmélet született már ezekkel kapcsolatban, ezúttal pedig

az egyik leghíresebb tudós filozófus válaszolta meg a sokakat foglalkoztató kérdést, és elárulta, szerinte mikor születik majd az utolsó ember a Földön. John Andrew Leslie 11120-ra, azaz az Úr tizenegyezerszázhuszadik évére jósolja az utolsó földlakó születését. A számot pedig egy matematius, Thomas Bayes bonyolult valószínűségi elméletére, illetve empirikus felvetésekre alapozza

- írja a promotions nyomán a life.hu.

John Andrew Leslie egyébként „Doomsday Argument” néven jelentette meg az utolsó ember születéséről szóló elméletét, a számítás lényege, hogy ezidáig 60 milliárd ember született a Földön, a maximum pedig 12000 milliárd lesz. Emellett azt feltételezi, hogy 10 milliárd lesz az a szám, amiben maximalizálódik bolygónk lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!