utcabál

2017.07.13. 13:03

Sárkány százezer dáliából a Debreceni Virágkarneválon

Egy hetes programsorozattal várja a látogatókat augusztus 15. és 21. között a 48. Debreceni Virágkarnevál, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódik. 

A rendezvény központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás lesz, amelyre Debrecen városa egy húszméteres, százezer friss dáliával kirakott sárkányfigurával készül. Az óriási virágkompozíciók hazai és külföldi − többek között spanyol, francia, kanadai és orosz − táncosok, hagyományőrző csoportok, olasz zászlóforgatók kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin − mondta a főszervező, Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

A felvonulás estéjén a Nagyerdei Stadion a Karneváléj című „arénashow”-nak ad otthont, amelynek 1700 fellépőjét tavaly 20 ezres közönség követte figyelemmel a nézőtérről. Hasonlóan színvonalasnak ígérkezik az idei program is jelentette ki Böhm György, a Karneváléj rendezője.

A kétórás műsorban megemlékeznek a reformáció elindulásának 500. évfordulójáról, de a program arra is utal majd, hogy Debrecen is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre.

A showműsorban fellép mások mellett Pápai Joci, Miller Zoltán, Feke Pál, Schell Judit, Kamarás Iván, Király Viktor és Linda, Palya Bea, Hajas Zsolt, Puskás Peti, Náray Erika, Janza Kata, Nagy Dániel Viktor, Stohl András, Majka, Stubendek Katalin, az Új Lovas Színház, valamint debreceni művészeti együttesek csaknem kétezer tagja.

Debrecen a virágkarnevál hetében számtalan programmal csalogatja a látogatókat, nekik köszönhetően ilyenkor megduplázódik a város lakossága – mondta el a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Kiemelte még az augusztus 12. és 20. között zajló Galiba Gyermekfesztivált, emlékeztetve arra, hogy tavaly az épületvetítések is nagy sikert arattak, ezért idén az idei Fények Éjszakái során már a Nagytemplom homlokzatát díszítik 3D mappinggel augusztus 15. és 19. között.

Magyarországon a fontosabb kulturális rendezvények jelentős részének a főváros ad otthont, ezért is fontos, hogy országszerte és külföldön is minél többen láthassák a Virágkarnevált − emlékeztetett Miller Zoltán énekes. Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a Virágkarnevál olyan program, amelyet a nézők szinte mindegyike szeret, a televíziós közvetítés révén pedig az egész országban, sőt a határon túl is követhetővé válik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!