A színidirektortól kérdezhet

Kérdéseiket 2012.02.15. 18:00-ig tehetik fel.
 • 1. Hanna Üdvözlöm igazgató Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire tartja sikeresnek a színészbált? Igaz lehet-e az, hogy ráfizetéses volt, talán, ha 50 fizetős vendég vett részt a színészeken kívül, és korán vége is lett. Akár igaz ez, akár nem, tervezik-e jövőre színészbál szervezését a színházban? Köszönöm a válaszát.
 • Cseke Péter tisztelt kérdező, az 2012 évi Színészbál-jelmezbál igen sikeres volt. Több vendégünk volt, mint tavaj, és a hangulat is felhőtlenebb volt, hiszen majdnem mindenki jelmezben pompázott. A vége pedig hajnali 3/4 4-kor volt. Ha ön ezt koránnak nevezi ám legyen.
 • 2. NévMária Tisztelt direktor úr! Nyáron külföldről érkeznek hozzám vendégek, szeretném megtudni, hogy milyen nyári műsorokat szervez a színház? Válaszát előre is köszönöm.
 • Cseke Péter A szezonunk valószínűleg május végéig tart, ahol még Csiki Gergely Buborékok című komédiáját láthatják. Június elejére tervezzük a Passió bemutatóját, méghozzá a kecskeméti arborétum területén. Természetesen ez szabadtéri előadás lesz, melynek középpontjában a szenvedéstörténet lesz majd. Kerettörténete pedig egy olyan valóság-fikció, mely szerint Izabella, spanyol királynő Mátyás királytól 126 magyar pálos szerzetest kért azokra a hajókra, melyek Colombus vezetésével az Új Világba indultak. A Passió előadását különben egy hagyománynak szánom, szeretném, hogy ha minden nyáron - akárcsak Magyarpollányban - több alkalommal előadnánk. Lesz ezen kívül egy közös produkciónk is a Gyulai Várszínházzal, amelyet - reményeim szerint - majd az Udvarszínház eseményei között is megtekinthetnek.
 • 3. Móczár József Kedves Igazgató úr!Az Átváltozások című darabnál nem lehetett volna egy könnyű vidám darabot választani?
 • Cseke Péter Biztos lehetett volna. De talán akkor nem én határoztam volna meg az éves műsortervet. Egy jó színháznak úgy kell működnie, mint egy jó könyvtár, hogy mindenki megtalálhassa benne a kedvére valót. Remélem Ön is talált már az elmúlt évadokban, és biztos vagyok benne, hogy a következőben is, olyan vidám darabot, ami kedvére volt.
 • 4. Frank Péter Miért tekint még mindig mumusként Bodolay Gézára és az általa fémjelzett tíz évre? A politikai kinevezés miatt érzett lelkiismeretfurdalás az oka? Elégedett-e az elmúlt három évvel?
 • Cseke Péter Nem tudom, miért teszi fel az első két kérdését. Sem nyilatkozataimban, sem magánéleti beszélgetéseimben nem fogalkozom elődömmel. És azt is hozzá tenném, hogy nincs semmiféle lelkiismeret furdalásom. Mivel negyedik éve vagyok a színház igazgatója, mondhatom, hogy az eddigi három és fél évvel nagymértékben elégedett vagyok. Látom, hogy mi az, amiben fejlődni tudunk még, ugyanakkor a pozitívumokat is. Valószínűleg sokan érzékelik, hogy a kecskeméti társulat az ország egyik legkiválóbb társulata. Nagyszerű rendezők jönnek hozzánk, igazi alkotó munka folyik és boldog vagyok, hogy egyes előadásaink végén a közönség állva tapsol.
 • 5. kriszta azt szeretném megkérdezni hogy mikor lesz látható a szinházban a Légy jó mindhalálig és a Csárdás kiránynő?Jo lenne ha meglehetne nézni
 • Cseke Péter Egyet mondhatok, hogy a következő évadban biztos nem. De az elkövetkezendő évadokban majd elképzelhető.
 • 6. Név Tisztelt Igazgató Úr! Szívügyem, hogy az általános iskolás korosztály is megszeresse a színházat, ezért felső tagozatos osztályom minden évben vesz is bérletet. Úgy látom, hogy ez a korosztály egy kicsit nehéz helyzetben van, mert a gyerekbérlethez már nagyok, a diákbérlethez, melyet a középiskolásoknak is szánnak pedig sokszor kicsik. Azt is tudom, hogy a bérletes előadások megszervezése nem könnyű dolog, de nem lehetne valahogy megoldani, hogy legyen olyan bérlet is, amelyet speciálisan a felső tagozatos diákoknak szánnak? Azt hiszem, hogy nem csak én, de rajtam kívül sok, a felső tagozatban tanító pedagógus, illetve a diákjaink és az ő szüleik is nagyon örülnének ennek. Tisztelettel: Fehér Ágota
 • Cseke Péter Köszönöm felvetését! Elgondolkozom majd rajta, hogy hogyan tudnám a gondjukat orvosolni. Mindenesetre azt hiszem, hogy olyan előadásaink, mint például Katona József Bánk bánja, Szabó Bori átiratában tipikusan az az előadás, amely annak ellenére, hogy első pillanatra nem az általános iskolásoknak szól, mégis átütő siker a diákok körében. Valószínűleg az ilyen darabok bemutatása lesz majd az út.
 • 7. Bérletes nagymama Tisztelt direktor úr! Mióta ön vezeti a színházat elégedett vagyok a darabválasztásokkal,egy dolog zavar amire kérem válaszoljon,miért kell majdnem minden darabban a színpadon cigarettázni?Lehetne imitálni is ,roppant kellemetlen a nézőtérre szálló bűz.Ön dohányzik?Most amikor próbálják visszaszorítani ezt az egészségromboló szenvedélyt példát kellene mutatni Önöknek is.REMÉLEM FÜSTMENTES ELŐADÁSOKAT NÉZHETÜNK.Jó egészséget további sok sikert kívánok munkájában.Lehóczki Miklósné
 • Cseke Péter Kedves Lehóczki Miklósné! Szerencsére felvetése nem minden darabunkat érinti. Én magam is az ön pártján vagyok, és egyben nem dohányzom. Igazi áttörést ebben az ügyben az elektromos cigaretták árának mérséklése hoz majd. Egyelőre, ahogy nézem, 10 ezer forinton felül van egynek az ára. A színpadi dohányzás részben a rendező döntése, részben pedig az adott darab írójának a rendelkezése.
 • 8. Név Tisztelt Igazgató Úr!!Mindig is színész szeretett volna lenni,vagy volt más elképzelése is? Mi alapján választják ki a következő évadra a darabokat??Köszönettel:Gáspár Dávid
 • Cseke Péter Kedves Dávid! Színész családban születtem, így hát egész kisgyerek korom óta eldöntött tény volt, hogy színész leszek. Apró kitérőt jelentett középiskolás koromban, amikor is a labdarúgás volt a nagy szerelem. Szerencsére édesanyám nem engedte, hogy az Újpesti Dózsában folytassam pályafutásomat. De a szerelem megmaradt. Azt is tudtam kiskoromtól fogva, hogy egyszer majd színházat fogok igazgatni. Azt focistaként nehéz :) Második kérdésére a válaszom az: mindig első a társulat összetétele. Mindig a színészekre keresek darabokat, és ha az megvan, keresem hozzá a rendezőket.
 • 9. T.L. Tisztelt Igazgató Úr! Először is gratulálok az elért sikerekhez és a Társulathoz! Kérdésem az lenne, hogy játszák e még A Nyomorultak musicalt valamikor Kecskeméten? Nagyon nagy sikerű, országos hírű darab, szerintem kár lenne levenni műsorról. További munkájukhoz minden jót, további sok sikert kívánok! Üdvözlettel: T.L.
 • Cseke Péter Hosszú évek óta valóban a Nyomorultak volt a kecskeméti színház legnagyobb sikere. Hiszen majdnem minden előadás után felállva tapsolt a közönség. És nem csak a kecskeméti, hanem a megyéból, az országból, sőt külföldről érkezett nézőink is. A Margit szigeten négy estén keresztül teltházakat vonzott az előadás, ami szintén nagy szó, a fővárosban is. A legutóbbi sorozatunk karácsony és szilveszter között szintén teltházakat vonzott. További meghívásunk volt több nagyvárosba, például Sopronba, de az előadás díszleteinek szállítása, amely hat kamionnal történik, ezt meghiúsította. Megtanultam: hogy soha, vagy azt hogy soha többé, egy színházban nem lehet kimondani. Tehát a válaszom az, hogy ha igény van rá, akkor még játszani fogjuk.
 • 10. Huszti Zoltán Tisztelt Igazgató Úr! Egy sajtótájékoztatón odaadtam Önnek a Jónás Könyve c. rockopera várszínházi előadásáról készült DVD felvételt. Azóta sem kaptam visszajelzést, hogy tetszett-e vagy nem, mi a véleménye, játszható lehet-e a Katona József Színházban? Egy tömörített rövid változatát itt küldöm, ha a teljes változat megnézéséhez nem lett volna ideje: http://youtu.be/_pWaKCFinz8 Köszönöm a figyelmét: Huszti Zoltán husztizo@gmail.com
 • Cseke Péter Kedves Zoltán! Köszönöm, hogy megadta az elérhetőségét! Amint időm engedi, felkeresem.
1 | 2 | 3 | következő »

Névjegy

Cseke Péter

A színidirektortól kérdezhet

1953. október 3-án születtem, Nagyváradon. Szüleim színészek voltak.
1972 felvettek a Színház és Filmművészeti Főiskola színész szakára. 1976-ban végeztem. 1976-tól öt évig, a debreceni Csokonai Színháznak voltam tagja.
1981-től a Madách Színház szerződtetett.
1990-től egy évig a budapesti Nemzeti Színházhoz szerződtem.
1990-ben Jászai-díjat kaptam.
1991-től „szabadúszó” vagyok.
1992-től rendezek is.
1992 óta a Madách Színház gyermek és ifjúsági programjainak vezetője vagyok.
1994-től 1997-ig tanítottam a Színház és Filmművészeti Egyetemen.
1999-ben megválasztottak a Polgárok Pesthidegkútért Kulturális Egyesület elnökének, és azóta töltöm be ezt a tisztet.
2001-től 2005-ig a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára voltam.
2003-tól a Színház és Filmművészeti Egyetem „Doktoranduszképzőjének” hallgatója vagyok, 2007-ben szigorlatoztam, és a doktori disszertáció megvédése után, a Szabad Művészetek Doktora címet kapom. (DLA)
A 2003-tól 2008-ig a Turay Ida Színtársulat főrendezője voltam.
2005-től szinkronfilm rendezéssel is foglalkozom.
2006-ban Bilicsi-díjat
2008-ban Klebelsberg Kuno díjat kaptam.
2008. augusztus 1-től a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója vagyok.
Feleségem Sára Bernadette, színésznő. 1982 óta vagyunk házasok, két lányunk van.
A elmúlt több mint 30 év alatt, több mint 100 szerepet játszottam el.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér