Gálaműsor

2024.04.26. 11:10

35 éves jubileumot ünnepelt a kecskeméti Vásárhelyi Pál iskola – galériával, videóval

A kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi gálaműsort a petőfivárosi intézményben csütörtökön.

Lizik-Varga Katalin

Együtt jó! – ez volt a mottója annak a műsorestnek, melyet az intézmény 35. jubileuma alkalmából rendeztek meg az iskola aulájában.

jubileum, gálaműsor, iskola
Az iskola énekkara és színjátszói a Háry János című adaptációnak a saját színpadjukra készült változatát mutatták be.
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Építenek a hagyományokra

A rendezvényen elhangzott, hogy az iskolában a hagyományos értékek felvállalása mellett most a jelenre, modern iskolájukra koncentrálnak. Építenek a hagyományokra, az újszerű megnyilvánulások tükrében, és szeretik az összjátékot, a csapatmunkát. A humor, a jókedv pedig megszínesíti a napjaikat.

Az ünnepi műsor nyitányaként Csenyik Áron dobszólója hangzott el, mely után a tanulók az iskola hagyományos és modern értékeit mutatták be közösen. A megjelentek az intézmény aranydíjjal minősített kórusát hallhatták, amelyet citerán Király Adél kísért. A nézők a Bánáti Zsombor által előadott verseken is elgondolkodhattak.

Az est folyamán a tanulók műsoruk segítségével megmutatták, hogy mennyire sokszínűek, hogy sokféle műfajban és széles hangnemben tudják kifejezni magukat. Az alkalmon Vásárhelyis villanások címmel egy kisfilmet is vetítettek, melynek köszönhetően a jelenlévők ízelítőt kaphattak az intézmény mindennapjaiból és programjaiból.

Sikeres iskola

Az ünnepen Szalayné Mónus Ildikó, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Az igazgató rövid visszatekintést tett a múltba, és ismertette a jelen sikereit is. Beszédében többek között kiemelte azt az országosan is egyedülálló óvoda-iskola programot, melyet a Kecskeméti Egyetértés Utcai Kálmán Lajos Óvodával közösen indítottak el 1991-ben. Ez a program a mai napig működik – hangsúlyozta az intézményvezető. Hozzátette, hogy 2004-től működik német nemzetiségi nyelvoktató program az iskolában. Az igazgató köszönetet mondott a pedagógusoknak, hogy megszerettették a gyerekekkel a német nyelvet.

Mint mondta, 2006-ban az iskolán belül elindult egy alapfokú művészeti iskola is, melynek köszönhetően különböző tanszakokban tudják a gyerekek a tehetségüket kamatoztatni. Az igazgató végül köszönetet mondott a pedagógusoknak, az iskola támogatóinak, a városvezetőknek és a tankerületi vezetőknek is.

A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is köszöntötte az ünneplő iskolát.

– Az egyik és legfontosabb érték az, hogy 35 év után is  egy igazán összetartó, szerető közösség az, aki óvja, védi a fiataljainkat – mondta a városvezető. Hozzátette, hogy az intézményben nemcsak oktatják, hanem nevelik is a fiatalokat, méghozzá szívvel-lélekkel.

A város vezetője többek között köszönetet mondott azért, hogy az intézmény 2008-ban segítette a német iskola megalapítását. Hangsúlyozta: komoly alapokat tettek le a város életében, egy új iskolarendszernek az alapjait segítettek kiépíteni, és befogadták a mellettünk lévő épületszárnyba azokat a vendégeket és azokat az ide érkező külföldieket, akiknek Kecskeméten most nagyon sok mindent köszönhetünk. A polgármester elmondta, hogy komoly erőfeszítésük hozzájárult a város fejlődéséhez.

A rendezvényen Pálfi Tamás Ferenc, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója is szólt a megjelentekhez. Mint mondta, a Vásárhelyiről három gondolat jutott eszébe: hagyomány, igényesség és folytonos megújulás a Petőfivárosban.

Pálfi Tamás Ferenc hangsúlyozta: a Vásárhelyi eredményességének a záloga véleménye szerint nem más, mint az iskola hitvallásában megfogalmazott alapgondolat, és az ennek szellemében történő szüntelen tenni akarás: a gyermek maga az érték. Hozzátette: ezt az értéket a gyermek-szülő-pedagógus kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés által gyarapítják az intézmény munkatársai következetesen, nap mint nap, igazi csapatmunkában.

A jubileumi műsor második részében az iskola énekkara és színjátszói a Háry János című adaptációnak a saját színpadjukra készült változatát mutatták be.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában