Kultúra

2014.06.21. 07:12

Sikeresen debütált a Colony

Négy fiatal összefogott és megalakította a Colony együttest Kecskeméten. A frissen alakult banda a közelmúltban debütált a TEKA színpadán.

Sebestyén Hajnalka

A Colony a keményebb hangvételű stílusirányzatban nyomul. Veszelszki Márk (gitár, ének), Szaszkó Gergely (szólógitár), Németh Dániel (basszusgitár, háttérének) és Hegyes Zsolt (dobok) még középiskolába járnak, január óta próbálgatják szárnyaikat. Márk és Dani refis, Gergő katedrás, Zsolti gáspáros. A remek hangulatú és összetartó csapat az átlagos rock műfajnál egy kicsit keményebbet játszik, a hard rock, a heavy metal és a thrash metal között helyezkedik el. Dani lassan egy éve basszerozik, Zsolti 2 éve dobol, Gergő 6 éve gitározik, Márk közel 10 éve gitározik és fél éve énekel, ő írja a dalokat a szövegtől a zenéig, a többiek pedig beleteszik a saját dolgaikat az alapra. Repertoárjukban vannak magyar, illetve angol számok is, de egyelőre a magyarokra szeretnének ráfeküdni.

A zenekarnak első bemutatkozó bulija a kecskeméti Tudomány és Technika Házában (TEKA) az Ozirisz és a Sunset Symphony zenekar között volt. A négy srác közel 45 percet játszott, kilenc dalt adott elő.

Márktól megtudtuk: hatalmas győzelemnek könyvelik el, hogy már az első bulira kialakult egy úgynevezett kemény mag az ismerőseikből és barátaikból. Nagy jól esett nekik, hogy a főzenekar, az Ozirisz után azok is ottmaradtak, akik kimondottan az ő kedvükért mentek el. Büszkék rá, hogy ők is az élő zenét és a hangszeres zenemegszólaltatást képviselhették.
Gergő hozzátette: hatalmas löketet adott a koncert alatt az, hogy a közönség hangulata nem lankadt és a sok fejrázás (headbang) mellett még egy pogó is belefért a színpad előtti téren. A visszajelzések nagyon pozitívak, ami további lendületet ad a folytatáshoz.

Hogyan tovább? Dani elmondta: a nyár a próbákról és a banda összekovácsolódásról szól majd. A nemrég kijött kislemezüket – Colony - Holy Reprisal – a Youtube-on bárki meghallgathatja, illetve a srácok pályafutását nyomon követheti a közösségi oldalakon. Jövőre azonban szeretnének több fellépést, közös bulikat más bandákkal.
A próbáknak Zsoltiék garázsa ad otthont. Ez mindenkinek kényelmes. Végül Zsolti elárulta: a zene lassan életük, szabadidejük nagy részét kitölti. Szeretik, amit csinálnak és ez a legfontosabb, hiszen csak így van értelme. Úgy érzik haladnak előre és szeretnének útközben minden lehetőséget kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!