Kézilabda

2024.04.15. 14:31

Alulmaradt első hazai meccsén a felsőházban a KNKSE

Az Algyőt fogadta hazai pályán a Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjának felsőházi rájátszásában. A találkozót a vendégek – főleg a KNKSE második félidei leolvadásának köszönhetően – megnyerték.

Nyitray András

A mérkőzés előtt mindkét csapat hasonló mérleggel állt, így parázs csatára volt kilátás. Ez volt a felsőházban az első hazai találkozója a kecskemétieknek, akik jól kezdtek. Bár az első gólt az Algyő lőtte, de erre Megyesi két találattal válaszolt, míg Jámbor-Herceg két hetest is értékesített. 

A második félidőben gondjai voltak a KNKSE-nek
Fotó: Bús Csaba

A vendég csapat Valaczkai-Rózsa vezérletével szállította a gólokat. A 7. perc után egy jó sorozatot kihasználva ellépett a KNKSE, szűk három perc alatt négy gólt is lőtt és már 8-5-re vezetett. Az előnyt a félidő feléig tovább növelte a házigazda, Vuletity góljánál már 11-6 volt az állás. Ekkor Kelemen állt az algyői sereg élére, rövid idő alatt háromszor is eredményes volt, és 4-1-es futással felzárkózott két gólra az Algyő, 12-10. Innentől kezdve sokáig egymás hibájából éltek a csapatok, és amíg az Algyő az egyenlítésért küzdött, addig a Kecskemét a vezetés megtartásáért. Ugyan a 26. percben háromgólos előnye volt Bíró-Kisjuhász Petra együttesének, egy gyors rohammal az Algyő a 28. percben egalizált, 17-17. A felidőben 18-17 volt az állás.

Ami az első félidőben működött, az a másodikban nem a kecskemétiek oldalán. Rögtön két góllal indítottak az algyőiek, mellyel az 1-0-s vezetésük után először álltak jobban. A 32. percben Jámbor-Herceg értékesített hétméterest, de ezután hétperces gólcsend következett hazai részről. Ezt egy újabb hetesgóllal törte meg a KNKSE, de eddigre már hárommal vezetett az Algyő. Az sem segített a hírös városi alakulaton, hogy negyedórával a meccs előtt harmadik kétperces kiállítása miatt elveszítette Vuletityet. A kiállítást 3-0-s futással büntette az Algyő, 22-28. A 48. percben született Czár-gól után már csak három találatot lőtt a meccsen a Kecskemét - ebből kettőt hetesből - és azzal, hogy a teljes második félidőben csupán nyolcszor tudott betalálni a KNKSE, nem volt esélye a két pont begyűjtésére. Az Algyő - mely a második játékrészben ugyanannyi gólt (17) lőtt, mint az elsőben - kiegyensúlyozott teljesítményével magabiztosan nyert, 26-34.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőben a támadójátékunk rendben volt és véleményem szerint nagyobb előnnyel is bemehettünk volna az öltözőbe, de a megszokottnál gyengébb kapusteljesítmény és a lerohanásban elkövetett hibák miatt ez nem történhetett meg. A második játékrész elején korán magához ragadta a kezdeményezést az Algyő, míg mi nem tudtunk már megújulni. A vendégek győzelme a mai napon megérdemelt, de a különbséget túlzónak érzem.

Kecskeméti NKSE – Sun Cégcsoport FKSE-Algyő 26-34 (18-17)

Női kézilabda NB II. Felsőház, Dél-Kelet, 2. forduló

2024. április 14. vasárnap

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Mezei, Paska

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 9 (4), Megyesi 6 (1), Vuletity 3, Czár 2, Árvai 2, Kollár 2, Nagy E. 1, Palotás 1 (1).

Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában