Röplabda

2024.01.20. 07:00

A MÁV Előrét fogadja a Kecskeméti RC

Szombaton este 19 órai kezdettel a Kecskeméti RC a MÁV Előre Foxconn csapatát fogadtaja a férfi röplabda NB I. Extraligában a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

A Kecskeméti RC egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A két csapat október derekán már találkozott egymással, fordított felállásban a székesfehérváriak 3–0-ás győzelmet arattak. A visszavágás vágya is fűti tehát a csapatot, de ennél is fontosabb a bajnoki pontok gyűjtése. A hírös városiak eze a héten egy fontos eredményt már elkönyvelhettek: a Szegeden aratott győzelemmel bejutottak a Magyar Kupában a legjobb négy közé.

– A Szegeden elért eredménnyel és a legjobb négy közé jutással természetesen maximálisan elégedett voltam – tekintett vissza az összecsapásra Deák Márk, a kecskemétiek vezetőedzője. – Konkrétan a mérkőzésen azonban volt okom bosszankodni, hogy mást ne mondja, a leghosszabbra sikerült szettben, amelyet közel félóra után a Szeged nyert meg, volt, hogy már tíz ponttal is vezettünk, onnan sikerült végül elveszíteni a játszmát. Ez az a hullámzó teljesítmény, ami nem fér bele, amit igyekszünk kiküszöbölni. De persze a legfontosabb, hogy ott vagyunk a négy között.

Arra a kérdésre, hogy most szombaton, a MÁV előre elleni összecsapást követően mivel lenne elégedett, elmondta, hogy ez nem eredményfüggő. – Az őszi mérkőzésen kikaptunk ugyan 3–0-ra, mégsem voltam elégedetlen, ugyanis egy végig színvonalas, nagyon jó mérkőzésen jó teljesítményt nyújtva kaptunk ki. 

Ha a csapat a lelkét is kiteszi a pályán és jó játékot nyújt, akkor én az eredménytől függetlenül tudok velük elégedett lenni. 

Így lesz ez ma este is, azt ugyanakkor azért nem titkolom, hogy szeretnék lehetőleg meglepetést okozni, de mindenképpen szeretnék legalább egy, de akár több szettet is nyerni a jelen pillanatban esélyesebbnek tűnő fehérvériak ellen.

Akiknek az edzője az a Dávid Zoltán, akinek Deák Márk hosszú éveken át volt a csapattársa, majd edzőkollégája. – Zoli szombaton ellenfél lesz, de nem ellenség. Rendszeresen tartjuk vele a kapcsolatot, igazi jó barát, nagyon örülök, hogy a meccs apropóján újra személyesen is beszélgethetünk egy jót. Aztán hogy a pályán az eredmény mi lesz, az már a két csapat játékosain múlik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában