Versmondás

2024.03.27. 20:30

Szavalóversenyen bizonyítottak a csávolyi diákok

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg kedden Csávolyon a társulási versmondó versenyt. Érkeztek szavalók Bajaszentistvánról, Felsőszentivánról és Csávolyról. A rendezvény a Weöres Sándor Területi Szavalóverseny előversenye.

Rab Rita

Az irodalmi vetélkedőn magyar költők alkotásaiból választhattak költeményt az általános iskolás diákok. A rangos versengésre a 3 település iskoláiból 30 versenyző érkezett. A verseny az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, Fischer Renáta, a Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi tagintézményének igazgatója köszöntötte a verselőket, majd Nemesné Schmidt Erika tanítónő, a verseny főszervezője ismertette a technikai tudnivalókat. 

szavalás, verseny, versmondás
Szavalóversenyen bizonyítottak a csávolyi diákok
Fotó: Rab Rita

A zsűri nem ismerte a szavalókat, a nevezés számukra anonim. Négy korcsoportban zajlott a verseny. A szakmai zsűri hosszas tanácskozás után hozta meg döntését. Szempontok voltak a versválasztás, a versenyző kiállása, pontos szövegtudás és az életkori sajátosságok. A szavalók emléklapot és apró ajándéktárgyat, a helyezettek értékes könyvjutalmakat és díszes oklevelet kaptak. Korcsoportonként az első helyezettek képviselték iskolájukat a bajai területi szavalóversenyen.

A díjazott tanulók:

1-2. osztály:

1. Kleisz Emma (Bajaszentistván)

2. Ács Ádám (Baja)

3. Füle Dominik (Csávoly)

3-4. osztály:

1. Sirok Máté (Baja)

2. Nemes Nimród (Felsőszentiván)

3. Horváth Milán (Csávoly)

5-6. osztály:

1. Csipak Zalán (Baja)

2. Lakatos Zoé (Felsőszentiván)

3. Juhász Jázmin (Csávoly)

7-8. osztály:

1. Katona Hanna (Baja)

2. Nothoff Levente (Baja)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!