TOP Plusz

2024.04.16. 17:32

Belterületi útfelújítást végeznek Balotaszálláson

Hatvan millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a balotaszállási önkormányzat belterületi utak fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP Plusz keretében.

Pozsgai Ákos

A fejlesztés során a Móra Ferenc utca kap szilárd burkolatot 175 méter hosszan, valamint nyílt szikkasztó árkos kialakítású vízelvezetést építenek ki, valamint a Jókai Mór utcát újítják fel 750 méter hosszan.

fejlesztés, támogatás, útfelújítás
Belterületi útfelújítás
Fotó: Pozsgai Ákos

A Móra Ferenc utcában jelenleg kiépítetlen földút van, amelynek jelenlegi állapota különösen csapadékos időben nehezen járható. A Jókai utca meglévő aszfalt burkolata elöregedett, leromlott állapotú, sűrűn berepedezett, egyenetlen, kátyús. Az utca, mint gyűjtőút az úthálózatban is betöltött fontos szerepe miatt indokolttá teszi a burkolat mielőbbi felújítását. A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszokon nemcsak kényelmes, de biztonságosabb is lesz a közlekedés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában