Kiskunhalas

2024.04.28. 17:01

Véget ért a TeSzedd! idei önkéntes szemétgyűjtési akció – galériával

Az akció egyik utolsó állomása Bács-Kiskun vármegyében, Kiskunhalas volt, ahol több iskola, civil egyesület és az önkormányzat is szervezetett szemétgyűjtő akciót. Az országszerte zajló takarítás célja idén is a környezet védelme mellett a figyelemfelhívás volt.

Pozsgai Ákos

Szemétszedéssel zárult az idei TeSzedd! önkéntes szemétgyűjtési akció. Egy hete mindennap zsákokba gyűjtötték a hulladékot, ügyelve arra, hogy abba ne kerüljön építési törmelék vagy más veszélyes hulladék, azt külön szedték össze. 

0022
Szemetet szedtek az önkéntesek
Fotó: Pozsgai Ákos

Sok helyen a gyom és a bokrok benőték az eldobált sörös dobozokat, műanyag flakonokat, így nem mindig volt egyszerű megtalálni. Nagy területeket jártak be az önkéntes csoportok Kiskunhalason is, ahol a Szilády RFC önkénteseit kísértük el, ők több csoportba osztva a városszéli Bundzsák Dezső Sportközpont környékét szabadították meg az eldobált szeméttől. Az önkéntesek több zsák hulladékot gyűjtöttek össze, amit később teherautóval szállítottak el.

Szemetet gyűjtöttek a város általános és középiskolás diákjai is, valamennyi oktatási intézmény szervezett akciót, többnyire az iskoláik környékét tették rendbe, volt, ahol fát is ültettek a lelkes önkéntesek. Gumikesztyűt húztak a halasi városháza munkatársai is, ők a Sóstó Szabadidőközpont területén és az ott lévő parkerdőben gyűjtötték a szétdobált szemetet.

Országosan idén összesen 2373 helyszínen, több mint 108 ezren szedték a szemetet a TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért programban, ami azt jelenti, hogy Magyarországon minden tizedik ember a szabadidejét szemétszedésre áldozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában