Útinform

2024.04.15. 07:12

Forgalomkorlátozás lassíthatja a közlekedést Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán
Örkény és Lajosmizse között újabb munka kezdődik. A Röszke felé vezető oldalon aszfaltoznak majd, ezért a járműveket az 56-os és a 63-as kilométer között a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik át, várhatóan 16.00 órától Addig a terelés kiépítését végzik, így a belső sáv egész nap zárva lesz, ami torlódást okozhat. Budapest felé már most is a külső és a leálló sávon haladhatnak az autósok. 
Az ellenőrző portálokat javítják Ócsa térségében és Kecskemét közelében. A 29-es kilométernél Szeged felé, a 71-es kilométernél pedig Budapest irányba lesz zárva a belső sáv 9.00 és 15.00 óra között. 

A Kiskunfélegyházára tartókat érinti, hogy Röszke felé a 108-as kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont kihajtó ágát felújítás miatt lezárták. Egy csomóponttal távolabb, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontnál lehet elhagyni a pályát. 
 Ugyancsak Röszke irányába, a 166-os km-nél, a Szeged-nyugat csomópontban sem lehet kihajtani az 55-ös főútra, mert a csomóponti ágat aszfaltozzák. Tovább kell autózni a 173-as kilométerig, és a Szeged-dél csomópontban visszafordulva, a másik irányból már elérhető a főút. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 51-es főúton
- Dunapataj és Kalocsa között, a 108-as és a 119-es kilométer között karbantartási munkákat végeznek, a munkaterületnél csak egy sáv lesz járható.
- Bátya és Dusnok között, a 128-as kilométernél favágás miatt jelzőőrös irányításra készüljenek! 
- Bátmonostor térségében a padkát javítják. A 168-171 kilométer között sávlezárás mellett dolgoznak. 
-  Baja átkelési szakaszán, a 160-as km-nél építési munkákat végeznek, ezért sávlezárás követel figyelmet, irányonként egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton
Akasztó belterületén ma kátyúznak. A 18-19 kilométer között egy sávon, irányonként váltakozva engedik el a forgalmat. 
Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
-Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat a helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél új csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, Kunszentmiklósnál, az  Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában