Tass

2024.04.15. 15:19

Bibliodrámát adtak elő az ÁGOTA Közösség fiataljai – galériával

Az ÁGOTA Közösség Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Baranya, Békés és Pest vármegyei, lakásotthonokban és nevelőszülői családokban élő, gyermekvédelmi gondoskodásban cseperedő gyermekei vettek részt a minap azon a lelki-szellemi töltekezésen, amelyet az ÁGOTA Közösség pasztorációs csoportja szervezett ÁGOTA Falván.

Gulyás Sándor

A cél az volt, hogy a gyermekek együtt éljék át a hit nagy ajándékát, közösen imádkozva és énekelve egymás támaszai legyenek.  A pasztorációs csoport munkatársai, Anna és Jyothi nővérek elmondták, mint az ÁGOTA Közösség valamennyi eseményén, itt is fontos szerephez jutottak az élménypedagógiai eszközök.

Ágota Közösség, bibliodráma, előadás
 A cél az volt, hogy a gyermekek együtt éljék át a hit nagy ajándékát
Fotó: Karnok Csaba

–  Egy bibliodráma keretében az emmauszi tanítványok történetét dolgozták fel fiataljaink, akiket megérintett annak mélysége. A Biblia olvasása, az ott leírt események megismerése és elmélyítése segíthet gyermekeinknek életük megszervezésében – mesélték a pasztorációs csoport tagjai.

A rendezvényen a fiatalok csapatokban adhattak számot tudásukról. Olyan kérdéssorokat kellett megválaszolniuk, amelyek a hittudomány, a lelkiségi irodalom, a kultúra, és a művészetek világával foglalkoztak.

A játékos feladatok sem hiányozhattak az eseményről, melyek során a fiatalok lelkesen kutatták fel az ÁGOTA Falván elrejtett ajándékokat, és édességeket. 

– Az eseményen Hérány Ferenc gitárművész is közreműködött, akinek vezetése mellett együtt énekeltek, gitároztak és doboltak a gyermekek, még meghittebbé téve ezzel a programot – tájékoztatta a baon.hu-t Hajó Edina, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kommunikációs- és marketing csoportvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában