Kiskunfélegyházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat

2024.03.13. 11:26

Jellinek Levente lett az új kiskunfélegyházi diákpolgármester

A korábbi diákpolgármester lemondása okán időközi választásokat tartottak a Kiskunfélegyházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat berkein belül. A három jelölt közül Jellinek Levente kapta meg a bizalmat, hogy az elkövetkező másfél évben diákpolgármesterként képviselje a félegyházi fiatalságot. Alpolgármesternek Termol Tamarát és Héjjas Hunort választották.

Vajda Piroska

Az új diákpolgármesterrel megválasztása kapcsán beszélgettünk. Felidéztük, hogy épp egy éve készítettünk vele interjút, akkor diákparlamenti képviselőként az Országos Diákparlamentben képviselte a félegyházi diákságot. Időközben pedig az Országos Diáktanácsba is beválasztották, ahol Bács-Kiskun vármegye diákságát Farkas Lilivel közösen képviselheti. A tanulói érdekképviseleti tanács figyelemmel kíséri az Országos Diákparlament javaslati pontjainak teljesülését. A tanács ennek érdekében rendszeresen tárgyal a kormányzattal, különösen a köznevelésért felelős államtitkársággal – mondta el Levente. 

Jellinek Levente diákpolgármester
Fotó: Vajda Piroska

A Móra Ferenc Gimnázium 11. osztályos diákjáról megtudtuk, hogy szívügyének tekinti a diákok közösségi életének felpezsdítését, ezért évek óta aktívan részt vesz a diákönkormányzati és diákparlamenti munkában. Azt szeretné elérni, hogy a félegyházi fiatalok ne otthon üljenek magányosan a monitorok előtt, hanem aktívan vegyenek részt a városi programokon. Cselekvésre szeretné ösztönözni kortársait. Arra, hogy tegyenek önmagukért és a közösségükért. 

Ezt a cél szolgálja az a nagyszabású májusi diákfesztivál is, amire már most készülnek a gyermek- és ifjúsági önkormányzat tagjai. A diákfesztet a helyi önkormányzattal közösen Bajzák Andrea, ifjúsági referens iránymutatásával szervezik. Az eseményről megtudtuk, hogy május 23-án és 24-én ingyenes koncertekkel, vetélkedőkkel, előadásokkal várják a fiatalokat a városi sportcsarnoknál. Levente kiemelte, hogy a diákfeszten koncertezik majd a Carson Coma együttes és fellépési lehetőséget biztosítanak a helyi diák zenekaroknak is. A tervek szerint lesz fodrász- és sminkverseny, főzőverseny, süteménysütő verseny, horgászverseny és kapitánylabda bajnokság. 

Jellinek Levente
Fotó: Vajda Piroska

Az új diákpolgármesterről azt is megtudtuk, hogy érettségi után az egyetemi tanulmányait is olyan irányban szeretné folytatni, hogy később felnőttként is a közösséget képviselhesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában