Tánc

2024.02.24. 19:20

Világkörüli utazás a kiskőrösi mazsorettekkel – galériával, videóval

Nem ok nélkül fogyott el két hete minden támogatójegy a péntek esti rendezvényre, ahol a kiskőrösi mazsorettcsoportok léptek fel óriási sikerrel a helyi művelődési házban. Tizennyolc olyan zeneszámra táncolt nyolcvannégy hölgy, az óvodásoktól a felnőttekig bezárólag, amelyek jól ismertek a világban, illetve idehaza.

Barta Zsolt

Kiskőrös angyalai, a lányok a Korda György által énekelt Reptér című számra vonultak be, majd elkezdődött maga a fellépés. A szülők, barátok, ismerősök vastapsa fogadta a csoportokat. A legkisebbek a Nárcisz, az óvodások csoportja, a Tengerszemet az első, második osztályosok alkotják, a Sarki Fény lányok a 3–4. osztályban tanulnak, az Orchideák a 4–6. osztályosok. A Gyöngyszemek 15–17 évesek, de színpadra lépett a felnőtt csoport is. Ez utóbbi fekete fellépőruhában táncoló szépségeket a rendezvény konferansziéja, Supka Éva Igazgyöngy csoportnak keresztelte el a fellépés során.

mazsorett, tánc, Kiskőrös
A mazsorettcsoportok közös belépője a rendezvény elején
Fotó: Barta Zsolt

A város polgármestere a nagy sikerű belépő műsorszám után lépett a színpadra. Domonyi László annyit mondott: itt nem lehet visszavonni a felszállási engedélyt. A zene és a tánc segítségével egy világkörüli útra viszi Gmoser György mazsorett-tanár táncos lánycsoportjaival a közönséget. Csaknem két évtizede minden év elején megrendezik a mazsorett lányok fellépését. Hangsúlyozta, több mint 30 éve Kiskőrös életének a része a mazsorettcsoportok fellépései. Megjegyezte, hogy az egyetemista lányok, akiket Gubacsi Zsófi tánctanár vezet, szakítottak időt a fellépésre. A tánc életre nevel, fegyelmez, tartást ad és egyben üzenet: aki dolgozik, az eredményt is elér. A népszerűségét mi sem bizonyítja, mint az, hogy a mazsorett-tánc Kiskőrösön betört az óvodákba, hiszen 5–6 éves lányok is felléptek az est során. Ez a mazsorett ereje – hangsúlyozta Domonyi László.

Az est során fellépő lánycsoportok óriási sikert arattak, aki végignézte őket, hatalmas élménnyel gazdagodva távozott.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában