Soltvadkert

2023.10.29. 17:44

Építőipar: minden munkát el kell vállalnia annak, aki talpon akar maradni

A közelmúltban adták át a soltvadkerti tázlári út mentén kialakított önkormányzati ipari parkot, ahol a helyi Max-Beton Kft. épített fel egy csarnokot. A kivitelező cég tulajdonosa Bezsenyi Barnabás ügyvezető, akivel az építőipar jelenlegi helyzetéről beszélgettünk.

Barta Zsolt

Bezsenyi Barnabás ügyvezető

Fotó: Barta Zsolt

A soltvadkerti üzletember hírportálunknak elmondta, hogy a piaci helyzet nem sok jóval kecsegtet. De nemcsak ezen a területen, hanem más iparágakban is érezhető a visszaesés. Most, hogy véget ért a közel 10 hónapos projekt, a cégvezető azt mondja, hogy az év végéig lát előre. Nagy a bizonytalanság a megrendelők körében. 

A kamatok magasak, hitelekhez jutni nehéz és törleszteni nem könnyű. A Bezsenyi család – Bezsenyi László és Bezsenyi Barnabás – a korábbi években építettek társasházakat a településen, amelyeket átadtak már, most azonban kivárnak. A helyi piac szűk, de előbb-utóbb újra megjelenik majd a lakossági igény. Információi alapján 700-800 ezer forint közöttiek a térségben az új lakások négyzetméterárai. 

A vállalkozó úgy érzi, hogy az építőipari helyzet még nem ért le a mélypontjára. Mint mondta, elég csak a Központi Statisztikai Hivatal információit megtekinteni. A jövő év kritikus lesz a szakma számára. Minden egyes munkát el kell vállalnia egy cégnek, hogy talpon maradhasson, legyen az kerítés vagy akár családi ház építése. Válogatni nem lehet, hangsúlyozta végül a cégvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában