Tabdi

2018.01.30. 06:58

Elkerüli az ipari út a központot

Idén több beruházás is elkezdődik Tabdiban. A település fontos ipari út kiépítésére nyert pályázaton támogatást, így a nagy teher­autóknak nem kell keresztülhaladniuk a falu központján.

Barta Zsolt

A gazdálkodóknak ez nagy könnyebbséget jelent, mert akadálytalanul tudnak eljutni a telephelyeikre. Az elkerülő út a vidékfejlesztési projekt keretében valósul meg – tájékoztatott Fábián Sándor polgármester. A település egy új traktor beszerzésére is nyert támogatást, illetve egy mulcsozóra is, amely az utak menti tisztítást képes elvégezni. Ezzel a települést körülvevő külterületi dűlőutakat teszik rendbe egyebek mellett. A falu környékén ugyanis 250-en laknak, több tucat tanyában.

Az elöljáró tájékoztatása szerint a településen alacsony a munkanélküliség. Közmunkást alig találni. Akik vannak, azok többsége a falu két zöldségeskertjében végez majd munkát. A tervek szerint március végén 25 ezer tő paprikát ültetnek a fólia­sátrakban, így egy hónappal hamarabb fognak szüretelni, mint mások. A termést egy helyi vállalkozás fogja felvásárolni, a paprika egy részét pedig a közétkeztetésben használják majd fel.

Az önkormányzat már korábban megvásárolta az egykori szövetkezet központját. A következő hónapokban építik át az ingatlant, ahol helyet kap a védőnői és a gyermekvédelmi szolgálat, a házi segítségnyújtás irodája és a családsegítő központ, illetve kialakítanak egy időseknek szánt helyiséget is.

Tizenötmillió forintot költenek az orvosi rendelő energetikai felújítására. Kialakítanak egy fogorvosi rendelőt is, ahol heti egy alkalommal rendel majd egy szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában