Katasztrófavédelem

2024.04.30. 10:51

Kigyulladt trafó és karambol miatt is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Hét tűzeset és négy műszaki mentés miatt siettek az elmúlt 24 órában a tűzoltók Bács-Kiskunban.

Baon.hu

300 négyzetméteren égett az árokpart hétfőn kora délután Fülöpháza külterületén az 52-es út a 18. és 19. kilométerszelvénye között. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották – derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

tűzoltó, katasztrófavédelem
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy 3 szintes ház pincéjében hűtőszekrények és gázbojler, valamint berendezési tárgyak égtek Császártöltésen a Gőzmalom utcában, hétfőn délután. A kiskőrösi hivatásos, a keceli önkormányzati és a császártöltési önkéntes tűzoltók a tüzet teljes légzésvédelem mellet két vízsugárral eloltották. Sérülés nem történt.

Kigyulladt egy trafó hétfő délután Kiskőrösön az Attila utcában. A kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították, kéziszerszámokkal beavatkoztak, majd átadták a szolgáltatónak a helyszínt.

Egy 200 négyzetméter alapterületű, pala fedésű és fa oldalú tároló, 70 darab körbála és 300 négyzetméter avar égett Imrehegy Szarkás tanyák részén hétfő délután. A kiskunhalasi és kiskőrösi hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók a tüzet 3 vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az oltást 2 erőgép is segítette, amely széthúzta az égő bálákat. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött hétfőn késő este az M5 autópálya 101. és 102. kilométerszelvénye között. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, illetve az akadályt képező gépjárművet letolták az úttestről.

Hétfőn még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben nagyméretű faág eltávolításához és egy esetben lakásba való bejutáshoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában