Katasztrófavédelem

2024.03.26. 16:01

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a majsai lángokhoz – frissítve, galériával, videókkal

Kiskunmajsán, a Kuksós utcába riasztották a tűzoltókat kedden délután. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A tűzben egy ember megsérült.

Pozsgai Ákos

Frissítés (18.15):

Kiskunmajsai, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és és ruzsai hivatásos, valamint kiskunmajsai önkéntes tűzoltók nyolc vízsugárral eloltották Kiskunmajsán azt a tüzet, amely egy Kuksós utcai családi házban és annak melléképületében pusztított. A lángok a melléképületben csaptak fel, majd átterjedtek a nagy méretű családi házra és a garázsra. A tetőtér-beépítéses lakóház tetőszerkezete, a nappali, a lépcsőház és a garázs teljesen kiégett. A garázsból egy személyautót kimentettek a tűzoltók. A gázszolgáltató leszerelte a gázórát, és ledugózta a vezetéket – közölte a katasztrófavédelem.

Frissítés (16.22):

Helyszíni információink szerint, egy ember megsérült a tűzben, őt a mentők kórházba szállították. Az oltási munkálatok közben a leégett ház tetőszerkezetének egy része a tűzoltókra szakadt. Úgy tudjuk, hogy ekkor nem sérült meg senki.

tűz, Kiskunmajsa, láng
A garázsból kitolt autó teljesen kiégett
Fotó: Pozsgai Ákos

A garázsból ki tudtak tolni egy autót, de teljesen kiégett a jármű. 

A város polgármestere is a helyszínen tartózkodik és egyeztet a családdal, hogy az önkormányzat miben tud segíteni nekik.

Az Országos Mentőszolgálat egy autója továbbra is a helyszínen tartózkodik, ha esetleg valaki megsérülne a tűzoltós során azonnal el tudják látni.

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki egy nagy méretű családi ház melléképületében Kiskunmajsán, a Kuksós utcában kedden délután. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A helyszínen már dolgoznak kiskunmajsai, kiskunhalasi és ruzsai hivatásos, valamint kiskunmajsai önkéntes tűzoltók, és úton van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve egy kiskunfélegyházi hivatásos egység. A tűzoltók nyolc vízsugárral oltják a lángokat – közölte a katasztrófavédelem.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

A felvételen Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere nyilatkozott a Baon.hu munkatársának a tűzeset helyszínén. A város vezetője egyeztetett a leégett házban élő családdal, hogy az önkormányzat miben tud segítséget nyújtani.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában