kék hírek

2020.08.14. 21:20

Halálos baleset az 54-esen: a bíróság letartóztatta az okozót

A Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 47 éves kiskunhalasi férfinak, aki szerda éjszaka előzés közben gépkocsijával nekiment egy másik autónak, amely felborult, és utasa életét vesztette.

Hraskó István

Mint arról beszámoltunk, szerda éjjel fél 11 körül halálos baleset történt Soltvadkert és Bócsa között az 54-es főúton. Két autó tartott Soltvadkert felé, az Opel vezetője előzni akarta a Fordot, de hátulról nekiütközött. A Ford megpördült és a buszmegálló padkájára rohant, felborult és az út menti árokba csapódott. A Fordot vezető jánoshalmai nő könnyebben sérült, ám a mellette ülő 57 éves jánoshalmai férfi, aki információink szerint nem kapcsolta be a biztonsági övét, a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező kiskőrösi mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Az Opelt vezető kiskunhalasi férfi egyedül ült a járműben, az autója megpördült és az út menti padkán, félig az árokba lógva állt meg.

A karambolt szinte karcolás nélkül megúszó férfinél felmerült az ittasság gyanúja, amit a helyszínen alkalmazott légalkohol-mérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, ezért őt a rendőrök vérvételre előállították és őrizetbe is vették. Kiderült az is, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

– A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – közölte dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában