Kiskunhalas

2024.05.13. 12:04

Több mázsa élelmiszer gyűlt össze a jótékonysági akcióban

Rászorulóknak gyűjtöttek tartós élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei országszerte az elmúlt hétvégén, százezer kiló étel összegyűjtése volt a cél. Három nagy bolthálózat üzleteinél működtek a gyűjtőpontok, Kiskunhalason, a Tesco előterében a Baptista Menedék Szolgálat kiskunmajsai önkéntesei gyűjtötték a tartós élelmiszert az év eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciójában.

Pozsgai Ákos

Konzervet, rizst, tésztát, szószokat, tartós tejet, bébiételt, kekszet, cukrot, fűszereket, édességet adományoztak a vásárlók, csupa olyan tartós élelmiszert, ami hűtést nem igényel, és amire a leginkább szükséges lehet a rászorulóknak.

élelmiszer, gyűjtés, adomány
Több mázsa élelmiszer gyűlt össze a jótékonysági akcióban
Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kapcsolatban álló civil szervezetek zöld mellényes önkéntesei országszerte több mint száz település 213 Tesco, Aldi és Auchan áruházánál gyűjtötték a tartós élelmiszert az elmúlt hétvégén. A megvásárolt élelmiszert a fizetés után a kasszák közelében található gyűjtőpontokon adhatták le az adományozók.

A kiskunhalasi Tescoban a Baptista Menedék Szolgálat kiskunmajsai önkéntesei működtek közre az adományok gyűjtésében és szortírozásában. Az összegyűlt élelmiszereket elsősorban Kiskunmajsán és annak környékén osztják majd szét a nélkülözők között. Vannak olyan társadalmi csoportok, például nagyon sok család, ahol a közelgő nyári szünet jelentős kihívásokat fog jelenteni, hiszen például a tanév alatt a gyerekeknek az ingyenes biztosított étkeztetést, nem lesz könnyű pótolni.

A cél az volt, hogy országosan százezer kiló élelmiszer adomány gyűljön össze, ebből Kiskunhalason több mázsányit sikerült összegyűjteni a vásárlok segítségével. Az elkövetkezendő hetekben a karitatív szervezetek segítségével viszik el a rászorulókhoz, kapnak belőle gyermekotthonok lakói idős gondozásban élők nagy családosok és egyszülős családok, fogyatékkal élők és hajléktalanok is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában