Hírek

2007.05.02. 18:08

Nem bírta szuflával a nyomdagép

V. M.

A MÁV-nak nem sikerült zökkenőmentesen átállnia az új tarifarendszerre, hiszen május elsején nem minden pénztár tudott kiadni új, megdrágult vonatjegyet, mert hiányoztak a módosított távolsági zónáknak megfelelő, ötkilométeres szakaszolású jegyek.

A cég történetében viszonylag ritkán előforduló kavarodásnak prózai oka volt. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium új tarifákról – átlagosan 17 százalékkal emelkedtek az árak, de 100 kilométernél rövidebb utaknál ennél többel - szóló rendelete és a bevezetés időpontja között a kapacitások korlátozottsága miatt a nyomdagépek nem tudtak annyi jegyet nyomtatni, hogy kedden reggel még az ország legeldugottabb vasútállomásán is elegendő legyen.

„Kedden éjszaka is folyamatosan működtek a nyomdagépek, így szerdára megoldódott a probléma. Amúgy egy utas sem maradt jegy nélkül, hiszen a kalauzoknál gond nélkül meg lehetett váltani a jegyeket, valamint az automata jegykiadók is országszerte hibátlanul működtek” – mondta lapunknak Horváth Gergő. A MÁV sajtóreferense hozzátette, a hiányt szenvedő pénztárak mindenütt a rövidebb tarifazónákról adtak ki jegyeket, amelyekhez pótlólag írták hozzá a szükséges összeget, ha ennél hosszabb volt az utazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!