Közélet

2007.04.22. 11:51

Újjászületett a kecskeméti Sasfészek Vendéglő - Képgalériával

Már kétszer is leégett, de harmadszor is megnyitja kapuit az éttermek főnixe.

Noszlopy

Április 21-én a tulajdonos Szilvási testvérek - József, Ferenc és Zoltán - ünnepélyes keretek közt vendégül látták Kecskemét városának vezetőit, üzleti partnareiket, barátaikat és ismerőseiket, a rendőrség és a sajtó képviselőit. Szombat este Rozsnyai Simon, a KISOSZ egykori elnöke nyitotta meg az éttermet.

Az eddig háromszor leégett épületben – legutoljára 2005. augusztus 11-én pusztították el a lángok – éppen 25 esztendeje 1982. április 25-én fogadták az első vendégeket. A mostani újjáépítés során – vélhetően éppen a tüzekből okulva – megszűnt a nádtető, ennek ellenére szebb lett a vendéglő, mint valaha. Alapterülete megegyezik a régiével, az épület formája, alaprajza azonban változott az eredetihez képest. Ottjártunkkor megtudtuk, hogy két étterem is lesz a megújult Sasfészekben. Az egyik magyaros ételekre specializálódó gyorsétterem, a másik pedig egy elegánsabb vendéglátó egység.

Az éjszakába nyúló, jó hangulatú parti egyben alkalmat adott arra is, hogy a Kőházi Kis Bálint elismert mesterszakács-séf irányításával a vendéglőt mostantól működtető kiváló vendéglátós szakemberek gasztronómiai bemutatót tartsanak. A szakma megnyitója után április 25-én, szerdán fogadják majd az első vendégeket.

Noszlopy -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!