Hírek

2007.02.20. 11:00

Orbán beperli Kókát

Orbán Viktor polgárháborút szeretne csinálni március 15-éből - jelentette ki kedden a Magyar Rádióban Kóka János. Ezért a mondatáért a Fidesz elnöke perrel fenyegette meg a gazdasági minisztert

BAMA

Jogi lépéseket tesz rágalmazás miatt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter ellen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - közölte Deutsch-Für Tamás, Orbán kabinetfőnöke. Kóka a Magyar Rádiónak adott keddi interjújában azt mondta, "van Magyarországon egy párt és annak a vezetője Orbán Viktor, aki nem csitítani, hanem élezni szeretné ezeket az indulatokat, és március 15-éből polgárháborút szeretne csinálni".

Kóka János hétfőn jelentette be, hogy rágalomszámlálót indít honlapján, ahol az őt ért támadásokra reagál. A miniszter szerint a rágalmak "a jobboldalról jönnek", céljuk pedig, hogy  befolyásolják az SZDSZ-elnökválasztás eredményét. Úgy fogalmazott, az a cél, hogy neki ezekre kelljen reagálnia és ne tudjon a kampánnyal vagy a miniszteri feladatokkal foglalkozni.

Deutsch-Für szerint Kóka Jánosnak a "saját maga által másokra zúdított, teljesen alaptalan rágalmakat" kellene számon tartania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!