Közélet

2016.08.29. 14:54

Tucatnyi gyerekkel gyarapodott a település a tavalyi falunap óta

Gazdag programokkal várták a helyieket és a faluból elszármazottakat a falunapon a hét végén.

Szentirmay Tamás

Fotó: Bosnyak Janos 0036709308105

Az önkormányzat mintegy hatszáz embert látott vendégül. Cseszkó László polgármester köszöntőjében elmondta, az elmúlt évben a falunap alkalmával adták át a felújított óvodát. Idén eddig még nem nyertek olyan pályázat, melynek eredményét most megünnepelhetnék. Pedig pályáztak konyhára, sportparkra, szeretnék teljesen felújítani a művelődési házat, valamint tervezik a Dózsa utca és a Pálmonostora csatorna belvízelvezetésének megvalósítását. A beadott pályázatok eredményét ősszel tudják meg. A polgármester abban bízik, a jövő évi falunapon már a megvalósult beruházásokról számolhat be. Ugyanakkor örömmel számolt be arról, nem kell félni a falu elnéptelenedésétől, mert Pálmonostorán tucatnyi gyerek született az elmúlt évben. A legfiatalabb helyi lakos, Tóth Lilla, aki augusztus 22-én született. Ősszel az újszülöttek tiszteletére fákat ültetnek a község parkjában.  

A falunap alkalmából a megnyitották a művelődési házban Mihály Jánosné gobelin- és babakiállítását. Ebéd után az Il Gatto Nero rézfúvós quintett, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Thália Színkör, a Silver Step szórakoztatta a közönséget. Első alkalommal hirdették meg az egyedi tervezésű, újrahasznosított anyagokból készült ruhák divatbemutatóját, amire több helyi alkotó is benevezett. A Léghajó Színház Ludas Matyi történetével szórakoztatta a gyerekeket.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] A legfiatalabb pálmonostori lakos édesapja veszi át Cseszkó Lászlótól a virágot és a macit
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!